Τι είναι για σένα ο Αύγουστος;

485

Ο Αύγουστος. Ο απόλυτος μήνας του θέρους. Η ψυχή του καλοκαιριού που ξυπνάει τα πιο γλυκά, όμορφα, αλλά και μελαγχολικά συναισθήματα. Χτίζει αναμνήσεις, διεγείρει τις αισθήσεις, ταξιδεύει στα πιο κρυφά μονοπάτια του μυαλού και της καρδιάς σου.

Τι είναι ο Αύγουστος για σένα;

Για μένα είναι πολλά.

Τα ασβεστωμένα, νοικοκυρεμένα χωριουδάκια με τις πολύχρωμες γλάστρες στις αυλές των σπιτιών και τις κληματαριές να βαραίνουν από τα σταφύλια, προσφέροντας τον πιο δροσερό ίσκιο του μεσημεριού.

Οι ήρεμες απολαυστικές μεσημεριανές σιέστες με τα τζιτζίκια να δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας.

Τα γλέντια στις κατάμεστες πλατείες και στις εκκλησίες των χωριών. Η λαχτάρα να βρεθείς με φίλους και με γλυκόπιοτο κρασί να χορεύεις μέχρι το ξημέρωμα.

Οι βεγγέρες στις αυλές με την οικογένεια, με φίλους καλούς. Τις αγαπώ. Εκεί ξεδιπλώνονται οι καρδιές, αμπελοφιλοσοφούν και μαθαίνουν να συνδέονται.

Οι φορτωμένες συκιές με τα γλυκοστάλακτα σύκα. Και τα τζαμπιά με σταφύλια από κάθε λογής ποικιλίες να αποτελούν βασικό πεσκέσι τον μήνα αυτόν.

Η προσμονή των «επίσημων» καλοκαιρινών διακοπών σε κάποιο μαγικό νησάκι, να ανυπομονείς να το ανακαλύψεις και να ρουφήξεις κάθε στιγμή ανεμελιάς.

Το αράδιασμα σκέψεων σε κενές κόλλες χαρτιού κάτω από ψάθινες ομπρέλες και σκιερά αλμυρίκια.

Αυτό το αυγουστιάτικο ματωμένο ολόγιομο φεγγάρι που εκπροσωπεί την ολοκλήρωση και σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα ζωής.

Ο Αύγουστος εξαγνίζει, οδηγεί σε μια ουσιαστική κάθαρση του νου και της ψυχής, μέσα από την οποία το μυαλό ανασυγκροτείται και είναι έτοιμο να θέσει νέους στόχους, κυρίως προσωπικούς που μόνο εξέλιξη μπορούν να επιφέρουν και πάνε τη ζωή ένα βήμα παρακάτω.

Τι είναι λοιπόν ο Αύγουστος για σένα;

 

* Η Μαρία Μαστοράκη είναι εκπαιδευτικός γενικής και ειδικής Αγωγής

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει