Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση για τους 38 πρόσφυγες

256

Αφορμή για μικροκομματικές διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζουν να αποτελούν οι 38 πρόσφυγες που βρέθηκαν στον Έβρο.

Μετά από τις αιτιάσεις ότι οι πρόσφυγες βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος και η ελληνική κυβέρνηση δεν έδρασε τόσο γρήγορα όσο θα έπρεπε, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος εξαπολύει δριμεία επίθεση προς τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για τη στάση που επιλέγει να κρατά αναφορικά με το θέμα το κόμμα του.

«Μέσα στη μικροκομματική τύφλωση του χώρου του ο κ. Τσίπρας δεν βρίσκει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τους σύγχρονους δουλεμπόρους και την τουρκική πλευρά που εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος για να προσθέσει:

«Μαθήματα εθνικής κυριαρχίας από τον τέως πρωθυπουργό, που δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα δεν δεχόμαστε. Αντίθετα, υιοθετεί άκριτα κατηγορίες και καταγγελίες που συκοφαντούν την Ελλάδα, τους Έλληνες αστυνομικούς, που έχουν σώσει χιλιάδες ζωές».

Ο υπουργός Προστα- σίας του Πολίτη συνεχίζει διευκρινίζοντας ότι η αλήθεια είναι ότι οι συντεταγμένες που δόθηκαν από τρίτους σε νησίδα στον Έβρο είναι έξω από την ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με επίσημη γνωμάτευση της Γεωγραφικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Στρατού και για αυτό δεν μπορούσε να επιχειρήσει εκεί η Ελληνική Αστυνομία.

Όταν οι παράτυποι μετανάστες βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος διασώθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία και πλέον ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες από τους νόμους μας και το Διεθνές δίκαιο Διαδικασίες.

«Αν ο κύριος Τσίπρας θέλει να ανοίξουμε τα σύνορα της Ελλάδας και να μπαίνει ελεύθερα χωρίς έλεγχο οποιοσδήποτε όπως επί των ημερών του, ας το πει ευθέως.

Τον παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού» τονίζει μεταξύ άλλων ο Υπουργός.

Την ίδια ώρα προβληματισμό έχει προκαλέσει η μαρτυρία μιας γυναίκας από τους 38 συνολικά μετανάστες οι οποίοι είχαν βρεθεί σε νησίδα στον Έβρο εντός τουρκικής επικράτειας και βρίσκονται τελικά επί ελληνικού εδάφους και η οποία είδε το φως της δημοσιότητας την Τρίτη. Συγκεκριμένα η Μπαϊντά, μέλος της ομάδας των προσφύγων, είπε πως οι Τούρκοι τους έσπρωξαν δύο φορές σε νησίδες στον Έβρο διαχωρίζοντάς τους μάλιστα «σαν σε ποδοσφαιρικό αγώνα». Όπως λέει χαρακτηρι-στικά:

«Οι Τούρκοι μας χώρισαν δύο φορές.

Ήμασταν 50 άνθρωποι που μας απέλασαν από την Τουρκία σε ελληνικό νησί.

Τότε οι Τούρκοι μας έσπρωξαν σε δεύτερο νησί και πέταξαν πολλά άτομα σε αυτό το νησί και μας χώρισαν σαν να ήμασταν σε ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταξύ των δύο πλευρών, την ελληνική και την τουρκική».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει