Συνεχίζονται οι δολωματικοί ψεκασμοί

386

Σε περιοχές του Δήμου Χερσονήσου θα συνεχιστούν, υπό την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών, οι γενικοί δολωματικοί ψεκασμοί της Περιφέρειας Κρήτης.  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, σήμερα οι ψεκασμοί θα πραγματοποιούνται σε Αβδού, Αϊτάνια, Επισκοπή, Κερά, Κράσι και Σταμνιοί του Δήμου Χερσονήσου και  αύριο Πέμπτη 18-8-2022 στις Γούβες, Κοκκίνη Χάνι, Γούρνες, Βαθειανό Κάμπο, Μάλια, Μοχό, Σγουροκεφάλι, Σταλίδα και Χερσόνησο του Δήμου Χερσονήσου.

Ακόμα θα ξεκινήσει ο τρίτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Δήμο Ηρακλείου σήμερα στον Άγιο Σύλλα και  τον Προφήτη Ηλία.

Επίσης, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ξεκινήσει ο τρίτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων αύριο Πέμπτη 18-08-2022 στις Αγ. Παρασκιές, Αστρακούς, Μυρτιά και Μελέσσες.

Τέλος, ολοκληρώνεται ο 3ος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας  στη Δημοτική Ενότητα Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, ως εξής: Την Τετάρτη 24/8/22 σε  Αρκαλοχώρι, Καλό Χωριό και άνω Πουλιες και την Παρασκευή 26/8/22 σε  ΛΕΥΚΟΧΩΡΙ – ΚΑΤΩ ΠΟΥΛΙΕΣ.  Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει