Αιχμές από Παυλόπουλο

160

Σαφείς αιχμές σχετικά με το μείζον θέμα των παρακολουθήσεων διατύπωσε, από το Κομμένο της Άρτας (σε εκδήλωση για την ναζιστική θηριωδία στο μαρτυρικό χωριό), ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

“Στην Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία η πολιτική ευθύνη είναι, εκ φύσεως και εξ ορισμού, αντικειμενική και αυτός που την ασκεί οφείλει να την αναλαμβάνει στο ακέραιο, ενώ δεν είναι νοητή η μετάθεσή της σε άλλους, αμέσως ή εμμέσως”, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, αναφερόμενος εμμέσως αλλά σαφώς στις παραιτήσεις των Γρ. Δημητριάδη και Π. Κοντολέοντα και στην μη ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό στην υπόθεση που κλονίζει το πολιτικό σύστημα.

«Η πολιτική ευθύνη εκείνων, οι οποίοι ασκούν την εξουσία που τους έχει ανατεθεί με βάση την λαϊκή ετυμηγορία είναι, εκ φύσεως και εξ ορισμού, αντικειμενική.  Άρα οι φορείς της εξουσίας αυτής πρέπει ν’ αναλαμβάνουν, στο ακέραιο, την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί, ενώ δεν νοείται η μετάθεσή της, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, σε άλλους.

Με απλές λέξεις οι πολιτικοί «ταγοί» για να δικαιώσουν την προαναφερόμενη δημοκρατική τους νομιμοποίηση δεν μπορεί ν’ αρκούνται στην απλή διαχείριση της εξουσίας κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, αλλά οφείλουν ν’ αναδεικνύονται, με θάρρος και συνέπεια και δίχως υπολογισμό του λεγόμενου «πολιτικού κόστους», ασυμβίβαστοι υπερασπιστές της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και των Θεσμών της».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει