ΒΛΑΒΗ: Στρατιωτικό αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Χανίων

233

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρέθηκε χθες το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» στα Χανιά, μετά από συναγερμό που σήμανε πολεμικό αεροσκάφος του στρατού ξηράς των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ενημέρωση τον Πύργο Ελέγχου των Χανίων για πρόβλημα που υπάρχει στους τροχούς προσγείωσης και ζήτησε άδεια για προσγείωση στον αερολιμένα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του προσωπικού και των υπεύθυνων του αερολιμένα, ενώ ενεργοποιήθηκε το αντίστοιχο πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο ασφάλειας, δόθηκε η εντολή στα αεροπλάνα που προσέγγισαν το αεροδρόμιο να μην προσγειωθούν.

Πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν παράλληλα στον διάδρομο 29, στον οποίο προσγειώνονται τα πολεμικά αεροσκάφη ενώ έκλεισε και ο δρόμος, αφού ο συγκεκριμένος αεροδιάδρομος καταλήγει στον δρόμο των Καθιανών.

Η επιχείρηση διήρκεσε περίπου 30 λεπτά, αφού τελικά το αεροπλάνο κατάφερε να προσγειωθεί ευτυχώς χωρίς πρόβλημα. Μικρή καθυστέρηση προκλήθηκε μόνο σε μια πτήση της Ryanair. Πλέον η λειτουργία του αεροδρομίου έχει αποκατασταθεί πλήρως.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει