«Ο Κουρέας της Σεβίλλης” για παιδιά

ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ»

218
Κηποθέατρο Μ. Χατζιδάκις

Το κλασικό έργο του    Τζοακίνο Ροσίνι «Ο Κουρέας της Σεβίλλης», σε μια θεατρική παράσταση για παιδιά, θα παρουσιαστεί  σήμερα Τρίτη 16 Αύγουστου στις 9.30 το βράδυ,στο κηποθέατρο ‘’Μ.Χατζηδάκις’’.

Θα συμμετέχουν  40  ηθοποιοί,  μουσικοί  και τραγουδιστές.

Ο Κουρέας της Σεβίλλης η κωμική όπερα  του Τζοακίνο Ροσίνι,  μεταφράστηκε  στα Ελληνικά για τις ανάγκες της συγκεκριμένης παράστασης  πλην των  (επιλεγμένων) μουσικών μερών του, που  αποδίδονται στην Ιταλική γλώσσα. Στην γλώσσα δηλαδή που συνέθεσε το έργο ο συνθέτης και που παρουσιάζονται χωρίς διασκευές και εκπτώσεις  από λυρικούς τραγουδιστές με μεγάλη Ελληνική και διεθνή καριέρα.

Η υπόθεση (λιμπρέτο)  του  έργου βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Πιερ Μπωμαρσαί. Είναι μια κωμωδία η οποία αφηγείται τα τεχνάσματα που μετέρχεται ο νέος και πλούσιος κόμης Αλμαβίβα  προκειμένου τελικά να παντρευτεί την αγαπημένη του Ροζίνα, την οποία ο ηλικιωμένος κηδεμόνας της Ντον Μπάρτολο  (γιατρός στο επάγγελμα) προορίζει για τον εαυτό του.

Έτσι με την βοήθεια του κουρέα Φίγκαρο, ο οποίος μπαινοβγαίνει χωρίς δυσκολία στην κατοικία του Ντον Μπάρτολο, ο κόμης Αλμαβίβα πετυχαίνει τελικά τον σκοπό του. Να παντρευτεί δηλαδή την αγαπημένη του Ροζίνα.

Η παράσταση διαρκεί 1 ώρα και 10 λεπτά, χωρίς διάλλειμα, και δίνει μεγάλη έμφαση στα μουσικά της μέρη, με στόχο οι θεατές  να ευχαριστηθούν απ’ την κωμική πλοκή της υπόθεσης του έργου, αλλά και  το σημαντικότερο, απ΄ την μοναδικότητα της τέχνης της όπερας, που δεν είναι άλλη απ’ την αξεπέραστη μουσική της μαγεία!

Μετάφραση: Τζωρτζίνα Μακρή, Διασκευή – Σκηνοθεσία: Χρήστος Σάλτας

Τιμές Εισιτηρίων: 10€ (προπώληση), 12€ (ταμείο), 8€ (πολύτεκνοι).

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει