Γεωργαντάς: Πρόγραμμα βοήθειας για τους ορεινούς δήμους

453

Τη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση προχωρά σε έκτακτες ενισχύσεις και θεσμικές παρεμβάσεις για τον πρωτογενή τομέα έδωσε από τα Ανώγεια ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο υπουργός τόνισε πως πρόθεση τόσο του ίδιου όσο και του πρωθυπουργού είναι να ενισχυθούν οι άνθρωποι που κρατούν ζωντανή την ελληνική περιφέρεια.

Ο υπουργός συναντήθηκε στον Τόπο Του Βοσκού στα Ανώγεια με κτηνοτρόφους και εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεών τους, ενημερώνο-ντάς τους για τους προγραμματισμούς της κυβέρνησης. Ο υπουργός δήλωσε ότι έχει συσταθεί ήδη Επιτροπή για τις ορεινές περιοχές της χώρας, προκειμένου, με έμφαση στην κτηνοτροφία, να προωθηθούν νομοθετικές παρεμβάσεις με στόχο την ενίσχυση των υποδομών, αλλά και την επαγγελματική δραστηριοποίηση ανθρώπων σε ορεινές περιοχές.

Σε αυτή την Επιτροπή, που σύντομα θα αποκτήσει ένα πιο θεσμικό χαρακτήρα όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, συμμετέχει και ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης ο οποίος είναι πρόεδρος των Ορεινών Δήμων της Ελλάδας. «Το επόμενο χρονικό διάστημα είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε πάρα πολύ, όλους τους ορεινούς δήμους. Οφείλω να πω ότι ο Δήμος Ανωγείων κάνει πολύ καλή χρήση των προγραμμάτων Leader τα οποία έχουμε και τα οποία δίνουν τη δυνατότητα παρεμβάσεων και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα με συγκεκριμένα έργα. Έχουμε διπλασιάσει το αρχικό ποσό και φυσικά από τη στιγμή που θα υπάρχει ενδιαφέρον, για δημόσια και ιδιωτικά έργα, υπάρχει πρόθεση από το Υπουργείο να αυξήσουμε κι άλλο τον προϋπολογισμό, όπως το κάνουμε σε πολλούς δήμους της χώρας όταν αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει το ενδιαφέρον και υπάρχει και η δραστηριοποίηση που πρέπει».

Τα συγκεκριμένα προγράμματα, ανέφερε μπορούν πραγματικά, να βοηθήσουν στη δημιουργία συγκεκριμένων στοχευμένων κι άλλων δράσεων και νομίζω, είπε ο κ. Γεωργαντάς: «… ότι ήδη σε πολλούς δήμους της Κρήτης, αλλά και εδώ στα Ανώγεια, γίνεται αξιοποίηση».

Οι κτηνοτρόφοι από την πλευρά τους, εξέφρασαν στον κ. Γεωργαντά την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του, διότι όπως τόνισαν έχει κατανοήσει πλήρως τα θέματα που τους απασχολούν και εγκυμονούν κινδύνους για τη βιωσιμότητα του ζωικού τους κεφαλαίου, όπως οι τιμές των καυσίμων, η ενέργεια και οι τιμές στις ζωοτροφές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει