«Οι γάμοι του Φίγκαρο»… με διεθνή χαρακτήρα

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ»

161

Την  κωμική όπερα του Μότσαρτ «Οι γάμοι του Φίγκαρο» παρουσιάζει το 2ο Φεστιβάλ Κρήτης, το οποίο διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης  σήμερα  στις 9.30  το βράδυ στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για μια παράσταση που επιμελείται το Λυρικό Θέατρο Κρήτης σε σκηνοθεσία του Μάνου Χριστοφακάκη και της Heather Tan με διεθνή χαρακτήρα. Περισσότεροι από 20 καλλιτέχνες  από 14 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας θα βρεθούν μαζί επί σκηνής.

Τη μουσική θα ερμηνεύσει ένα διακεκριμένο κουαρτέτο εγχόρδων με έδρα τη Βιέννη μαζί με πιάνο, ενώ το πρώτο βιολί θα παίξει με Stradivarius από το 1699, ένα από τα πιο σπάνια μουσικά όργανα με εξαίσιο ήχο.

Πρόκειται για ένα από τα πιο φημισμένα έργα στην ιστορία της όπερας το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο νησί μας! Η πλοκή κινείται γύρω από την προσπάθεια του Φίγκαρο να παντρευτεί την αγαπημένη του Σουζάνα και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον γυναικά Κόμη Αλμαβίβα, ο οποίος την επιθυμεί ερωτικά και τους βάζει προσκόμματα στον γάμο. Η ιστορία διανθίζεται από ίντριγκες και ποικίλα κωμικά περιστατικά.

Σύνθεση: Wolfgang Amadeus Mozart,  Λιμπρέτο: Lorenzo Da Ponte,  Σκηνοθεσία: Heather Tan, Σιγκαπούρη & Mάνος Χριστοφακάκης,  μουσική διεύθυνση: Berislav Jerkovic, Κροατία,  φωτισμοί-σκηνογραφία: Αλέξανδρος Πολιτάκης,  μουσική προετοιμασία: Mélisande Sinsoulier, Γαλλία,  υποτιτλισμός: Ζωή Καραμπέκιου,  τεχνική κάλυψη: Sound Project

Ερμηνεύουν: Σουζάνα: Johanny Nemeth-Nagy, Ουγγαρία,  Φίγκαρο: Μάνος Χριστοφακάκης, Ελλάδα,  Κοντέσσα Αλμαβίβα: Heather Fetrow, ΗΠΑ,  Κόμης Αλμαβίβα: Berislav Jerkovic, Κροατία,  Κερουμπίνο: Kristine Matvejeva, Λετονία,  Μαρτσελίνα: Clare Ghigo, Μάλτα,  Μπαρμπαρίνα: Κατερίνα Βασιλειάδου, Κύπρος,  Μπάρτολο – Αντόνιο: Balint Vegh, Ουγγαρία,  Μπαζίλιο – Δον Κούρτσιο: Dean Parker, Ολλανδία.

Θα συμμετάσχει το χορωδιακό σύνολο “Αpollo Voice Ensemble”- διεύθυνση Μάνος Παναγιωτάκης

Συνδιοργάνωση: Δήμος Ηρακλείου – ΔΗ.ΚΕ.Η.

Αύριο Κυριακή 14/8  θα παρουσιαστεί η παράσταση στο Ενετικό Φρούριο Καζάρμα στη Σητεία στις 9.30 το βράδυ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει