Ιστορική βραδιά στο Αβδού για τα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό του Μικρασιατικού Ελληνισμού

ΤΑ ΞΑΝΘΟΥΔΙΔΕΙΑ 2022 ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

211

Ιστορική βραδιά αφιερωμένη στην επέτειο των 100 χρόνων από τον ξεριζωμό του Μικρασιατικού Ελληνισμού, οργανώνει ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αβδού (Μ.Ε.Σ.Α.) στα πλαίσια των εκδηλώσεων, «Ξανθουδίδεια 2022», σήμερα Σάββατο 13 Αυγούστου 2022 στις  9μ.μ. στον αύλειο χώρο Παναγίας και Σχολαρχείου στο Αβδού.

Η εκδήλωση τιμής και μνήμης θα συνοδεύεται με «Μια Αγκαλιά Τραγούδια»

από τη Χορωδία «Αναπνοή» του Ι.Ν. Αγίου Κων/νου ΚΑΙ Ελένης υπό τη μαέστρο Εύα Θανάση.

Η χορωδία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης
Η χορωδία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης

Θα μιλήσουν οι:

  • Νικόλαος Παπαδάκης (Παπαδής), Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος»: «Στρατηγικές επιλογές του Ελ. Βενιζέλου και η επέκταση της Ελλάδας στη Μικρά Ασία και τη Θράκη» και
  • Ευγενία Λαγουδάκη-Σασλή, Φιλόλογος: «Μικρασιάτες πρόσφυγες του 1922 στο Ηράκλειο: Συμβολή στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης».

Θα τιμήσουν το Ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Επίσης στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο  Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αβδού θα τιμήσει με την απονομή  αναμνηστικού  διπλώματος  το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η βράβευση θα γίνει για την προσφορά του στην ελληνική ιστορία και  τις πολύτιμες διαχρονικές δωρεές των ιστορικών εκδόσεων, ευγενική προσφορά του Εθνικού Ιδρύματος στον εμπλουτισμό της Ξανθουδιδείου Βιβλιοθήκης του Πολιτιστικού   Συλλόγου.

Ψαρογιώργης αύριο λαϊκό γλέντι τον Δεκαπενταύγουστο

Την Κυριακή 14 Αυγούστου στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί  Κρητικό γλέντι με τον Ψαρογιώργη, στο παλιό δημοτικό σχολείο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου επίσης στις 9 θα γίνει λαϊκό γλέντι   στο παλιό δημοτικό σχολείο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, με τη Ραφαέλα Ηγουμενάκη, τον Νίκο Κάραλη, τον Κώστα Γουλιέλμη και τον Κώστα Ζαρωνάκη με το μπουζούκι του.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει