Φεστιβάλ γεύσεων και αναμνήσεων

485

Ένα «περιβόλι» γεμάτο παραδόσεις είχε το «8ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας», που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Αβδού του δήμου Χερσονήσου.

Ενωμένοι, με αγάπη για τον τόπο τους, σύλλογοι από όλη την Κρήτη μαγείρεψαν και ξύπνησαν μυρωδιές θύμησης, συμμετέχοντας με την καρδιά τους στην επιτυχία του ετήσιου αυτού ανταμώματος των συλλόγων.

Ο επιδιωκόμενος στόχος του συλλόγου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας για την ανάδειξη και την προβολή της κρητικής γαστρονομίας, της ιδιαίτερης λαϊκής παράδοσης, των προϊόντων της κρητικής γης και της αυθεντικής κουζίνας κάθε περιοχής της Κρήτης επετεύχθη με τη συμμετοχή των συντελεστών – συλλόγων.

το «8ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας», στο Αβδού

Οι επισκέπτες που συμμετείχαν σ’ αυτό το ταξίδι γεύσεων δοκίμασαν συνταγές της αυθεντικής κρητικής κουζίνας, γεμίζοντας γευστικές μνήμες μα και αναμνήσεις αλλοτινών καιρών, τότε που με αγνά και φρέσκα υλικά αλλά και πολλή αγάπη παρασκεύαζαν το καθημερινό φαγητό.

Τις καλύτερες εντυπώσεις αφήνει και το βίντεο που δημιουργήθηκε από τον Σύλλογο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας  σε συνεργασία με τον Δημήτρη Παθιάκη (Mitato Films) και μπορείτε να απολαύσετε στο link: https://vimeo.com/manage/videos/738394713/privacy

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει