Απογοήτευση σεισμόπληκτων

291

Ιδιαίτερη απογοήτευση επικρατεί μεταξύ σεισμόπληκτων του δήμου Μινώα, που είδαν τα σπίτια τους να χαρακτηρίζονται «κόκκινα» και μετά «κίτρινα», αλλά στην ουσία είναι απαγορευτικά για την κατοίκησή τους. Για αυτό εξάλλου τίθεται και ξανατίθεται το αίτημα του Δήμου για επανέλεγχο των κτηρίων.

Πλέον, με μια πιο ψύχραιμη και ενδεχομένως ορθολογική  ματιά. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο αυτό. Ακόμα και για τους ιδιοκτήτες τα σπίτια των οποίων έχουν χαρακτηριστεί ακατοίκητα και χρειάζονται είτε ισοπέδωση είτε ανακατασκευή, τα προβλήματα είναι μεγάλα.

Όπως λένε, για να επιστρέψουν στις εστίες τους θα περάσουν τέσσερα και πέντε χρόνια. Ακόμα και τα χρήματα που έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς τους δεν μπορούν να τα πάρουν αν δεν προσκομίσουν αποδείξεις, τιμολόγια και γραφειοκρατικά έγγραφα. Προφανώς και είναι αναγκαίος ο έλεγχος σε όλες τις φάσεις, όμως τα μπερδέματα και η περίσσια γραφειοκρατία θα μπορούσαν να είχαν εξαλειφτεί, καθώς σε ενάμιση μήνα συμπληρώνουμε ένα χρόνο από το χτύπημα του Εγκέλαδου…

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει