Στη φυλακή της Τρίπολης ο 33χρονος Ανωγειανός για τον βιασμό 

«Είμαι αθώος και θα το φωνάζω μέχρι τέλους» επιμένει 

1,239

Τη γη κάτω από τα πόδια του εμφανίστηκε να χάνει ο 33χρονος Ανωγειανός καθ’ όλη τη διάρκεια της μαραθώνιας διαδικασίας της απολογίας του ενώπιον του ανακριτή Ρεθύμνου για τον βιασμό που φέρεται να διέπραξε σε βάρος 32χρονης, τα ξημερώματα της Κυριακής, οπότε και προσφέρθηκε να μεταφέρει την κοπέλα από την ταβέρνα στην οποία διασκέδαζαν όλοι μαζί στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων.

Μετά από μία εξαντλητική διαδικασία που κράτησε περισσότερο από 7 ώρες ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν τον 33χρονο προσωρινά κρατούμενο και πλέον αναμένεται λόγω της φύσης του αποδιδόμενου αδικήματος να μεταφερθεί στις φυλακές της Τρίπολης.

Η συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου, κ. Θεονύμφη Μπέρκη, τόνισε ότι ο εντολέας της δέχτηκε καταιγισμό ερωτημάτων, στα οποία απάντησε με ειλικρίνεια, ενώ ο κατηγορούμενος, όπως είπε, ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να πιστέψει ότι βρίσκεται στιγματισμένος με τη ρετσινιά του βιαστή.

Η κ. Μπέρκη επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η 32χρονη, η οποία είχε μεταβεί στ’ Ανώγεια με 54χρονο φίλο της προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις φεστιβάλ, ήταν εκείνη που είχε προσεγγίσει ερωτικά τον 33χρονο όσο ήταν στην ταβέρνα, υποστηρίζοντας ότι όλοι όσοι ήταν εκεί είχαν καταναλώσει αλκοόλ.

Ως προς την επίμαχη πράξη του βιασμού, η δικηγόρος υποστηρίζει ότι στην κατάθεση της η 32χρονη φέρεται να επικαλείται «κενό μνήμης» και εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα στην κατάθεση που θα δώσει το επόμενο διάστημα στον ανακριτή Ρεθύμνου να είναι περισσότερο διαφωτιστική.

Χαρακτήρισε μεγάλο ψέμα ότι ο 33χρονος Ανωγειανός μετέφερε και εγκατέλειψε σε άσχημη κατάσταση  στο Κέντρο Υγείας την κοπέλα. «Υπάρχουν καταθέσεις από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσω-

πικό ότι ρώτησε ξανά και ξανά, έφυγε, επέστρεψε, μίλησε με τον γιατρό, ήρθε σε οπτική επαφή με την κοπέλα και όταν πλέον βεβαιώθηκε ότι είναι καλά, αποχώρησε και ενημέρωσε και τους υπόλοιπους. Έχετε δει πολλούς «βιαστές» να συμπεριφέρονται έτσι;» διερωτήθηκε.

Ως προς τα ευρήματα στο σώμα της 32χρονης, υποστήριξε ότι στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων διαπιστώθηκαν μόνο «κάποιες επιπόλαιες εκδορές», η κοπέλα αποχώρησε με τον φίλο της, μετέβησαν στο Βενιζέλειο και τις επόμενες ώρες υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση οπότε και διαπιστώθηκαν  τα ευρήματα που περιγράφονται στην προκαταρκτική ιατροδικαστική έκθεση, τα οποία κατά τον ιατροδικαστή «συνηγορούν υπέρ της εκδοχής  του βιασμού».

Η κ. Μπέρκη ανέφερε ότι έχει ληφθεί πλήθος καταθέσεων, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν αρκετά ακόμα άτομα στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης. Μάλιστα, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο περιεχόμενο της κατάθεσης που έδωσε ο 54χρονος φίλος της κοπέλας, σχολιάζοντας για τον 33χρονο Ανωγειανό: «Ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται άδικα στη θέση του κατηγορουμένου και στη φυλακή. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ώστε να αναδειχθεί η αλήθεια. Είναι συντετριμμένος καθώς του αποδί-

δεται μία πράξη ντροπιαστική και ατιμωτική. Δεν είναι βιαστής, δεν βίασε την κοπέλα. Θα το φωνάζει μέχρι τέλους».

Να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της μαραθώνιας διαδικασίας, αρκετοί συγγενείς και φίλοι του κατηγορουμένου περίμεναν έξω από τα δικαστήρια, ενώ και χθες υπήρξε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από συλλογικότητες σε ένδειξη συμπαράστασης στην 32χρονη κοπέλα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει