ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ψόφιοι κοριοί…

393

«Κατερίνα μείνε στη γραμμή… Βρε Θεοφάνη Τόμπρα, βρε κερατά, από το ΠΑΣΟΚ σου τα μάθανε αυτά, να παρακολουθείς τον διοικητή σου;» Ο καραβανέας λοχαγός της δεξιάς κοπής, είχε αντιληφθεί ότι το παλιοσείρι από το τηλεφωνικό κέντρο του παρακμιακού στρατοπέδου, παρακολουθούσε τη συνομιλία του με τη χυμώδη Λαρισαία, ακουμπώντας με μαεστρία το βύσμα στο χείλος της κυψέλης του τηλεφωνικού πίνακα.  Η παλιά καραβάνα κατάλαβε από το τσαχαλητό της γραμμής ότι υπάρχει ωτακουστής στη συνομιλία του με την κυρία- μια από τις πολλές που φρόντιζε να γνωρίζει και να συνάπτει σχέσεις, όπου και αν έπαιρνε μετάθεση, τις οποίες και διατηρούσε στους επόμενους σταθμούς του.

Το συμβάν μας γυρίζει στο «βρώμικο ’89» και λογικό είναι ο λοχαγός να είχε ακουστά μόνο τον «πράσινο» διοικητή του ΟΤΕ, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο υποκλοπών. Διαφορετικά, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τον ωτακουστή φαντάρο και… «Χρήστο Μαυρίκη»! Τον άνθρωπο που άκουγε για λογαριασμό του πατρός Μητσοτάκη (από τα ΚΑΦΑΟ της γειτονιάς!) όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους (ακόμα και τους εσωκομματικούς) και πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο των υποκλοπών που «έσκασε» τα επόμενα χρόνια.

Αλλά ας μην προτρέχουμε να χρεώσουμε στον Κυριάκο το «κατά μάνα κατά κύρη…». Εξάλλου η δίωξη Μαυρίκη παύτηκε με εντολή  Ανδρέα Παπανδρέου και δεν μάθαμε ποτέ όλη την αλήθεια- που ήταν και ο καημός του μακαρίτη του Έβερτ… Επίσης, η ζωή έχει προχωρήσει και την δουλειά την κάνει πλέον η ΕΥΠ με νόμιμες επισυνδέσεις. Έτσι, έσπευσαν να διαρρεύσουν οι κυβερνητικοί κύκλοι για το… μαγαζί που έχει υπό την απόλυτη εποπτεία του ο πρωθυπουργός. Σχετικό αίτημα παρακολούθησης του Ανδρουλάκη υπέβαλλαν, λέει, η Ουκρανία και η Αρμενία (οι πρέσβεις των οποίων το διέψευσαν), από το Σεπτέμβριο του 2021!

Τα βράδια μου τα εργένικα τραγούδια ακούω αρμένικα… Αλήθεια τώρα; Πόσο σοβαρή χώρα είσαι να σου λένε Αρμένηδες και Ουκρανοί να παρακολουθήσεις το κινητό ενός ευρωβουλευτή σου και αυτό να γίνεται μέχρι και 3 ημέρες μετά την εκλογή του στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ; Εάν δεν είναι αστεία δικαιολογία είμαστε χώρα της πλάκας. Και η ακόμα μεγαλύτερη πλάκα είναι ότι ο Ανδρουλάκης κατήγγειλε απόπειρα χακαρίσματος του κινητού του με το σύστημα Predator, όπως διαπιστώθηκε από έλεγχο των Βρυξελλών και αυτοί ομολογούν ότι τον άκουγαν κανονικά και με το νόμο από το Γουδί!

Οι ίδιοι κύκλοι που κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν (είσαι σκέτο) παρακράτος (και προβοκατόρισσα…) διαρρέουν επίσης ότι κάτι έχει παιχτεί με την Κίνα και τον Ανδρουλάκη… Λένε ακόμα ότι κάποια στιγμή του φώναξε ο Γεραπετρίτης για να του εξηγήσει, αλλά αυτός αρνήθηκε. Και καλά έκανε. Να ήταν κάποιος Αρκαλοχωρίτης, Οροπεδίτης (του Λασιθίου), να πάει μια και δυο. Λόγω καταγωγής θα μπορούσαν να συνεννοηθούν. Αλλά τώρα πώς; Μπλέξαν οι γραμμές μας, μπλέξαν οι γραμμές, φάρσες, βλάβες και υποκλοπές;

Το Μαξίμου που μέχρι πρότινος υποβάθμιζε τη μηνυτήρια αναφορά Ανδρουλάκη, όταν η υπόθεση ξεμασκαρώθηκε θυσίασε – σαν άλλες Ιφιγένειες- το γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού και τον διοικητή της ΕΥΠ. Το σκάνδαλο όμως δεν εξαλείφεται με την αποπομπή του ανιψιού Δημητριάδη και του κυρίου -«λάθος χειρισμοί»- Κοντολέοντος. Ούτε φυσικά με μια οφειλόμενη συγνώμη του πρωθυπουργού- που δεν ήξερε, δεν ρώταγε- στο Νίκο Ανδρουλάκη εκ του Βήματος της Κυριακής. Παρεμπιπτόντως, ο Ευάγγελος Μαρινάκης, εγκρίνει την παρέμβαση Ντογιάκου, που ως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε προκαταρκτική για τη διαρροή στοιχείων που αφορούν στις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ;

Το λέμε αυτό διότι ο κ. Μαρινάκης σε κάποιες άλλες, νόμιμα υποκλαπείσες, συνομιλίες αναφερόταν ειρωνικά και απειλητικά στον… «εισαγγελέα τον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια»! Ο πρωθυπουργός που πέρασε το ΠΣΚ στα Χανιά και έχοντας «καθαρίσει» το μυαλό του βουτώντας στα χλιαρά νερά του Μαραθίου, αναμένεται να μιλήσει σήμερα για το σκάνδαλο, αλλά δεν ξέρω αν απαντήσει πραγματικά στα ερωτήματα της αντιπολίτευσης και όχι μόνο, που πέφτουν βροχηδόν και αφορούν στις παρακολουθήσεις γενικότερα.

Ναι, η κυβέρνηση είναι σε περιδίνηση, αλλά θα είναι αφέλεια να πιστέψουμε ότι δεν παρακολουθείται κόσμος και κοσμάκης… Για κινητά μιλάμε, χειρότερα και από το «μεγάλο αδελφό», ρουφιάνοι σκέτοι… Η αντιπολίτευση καλά κάνει και φωνάζει για θεσμική εκτροπή. Αρκεί να γνωρίζει ότι από το Μαξίμου, το παρακράτος, τους ΚΥΠατζήδες και τους δοσατζήδες θ’ αντιμετωπιστεί ως… μια απλή εκτροπή κλήσεων!

Και στο φινάλε, άντε μην τσατιστεί ο Κυριάκος, να σας κλείσει το τηλέφωνο στη μούρη και να σας πάει σε πρόωρες εκλογές…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει