Ο Ανδρουλάκης ρωτά να μάθει γιατί τον παρακολουθούσαν

…ενώ οι πρέσβεις Ουκρανίας και Αρμενίας διαψεύδουν τα περί αιτημάτων των χωρών τους

322

Ένα 24ωρο μετά τη διάψευση της αρμενικής πρεσβείας στους ισχυρισμούς περί αιτήματος παρακολούθησης του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, στο όλο ζήτημα παίρνει θέση και ο πρέσβης της Ουκρανίας στη χώρα μας Sergii Shutenko.

Με ανάρτησή του στο twitter το μεσημέρι της Κυριακής, ο Ουκρανός διπλωμάτης διαψεύδει επίσης τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ορισμένα ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες “Ουκρανία και Αρμενία διατύπωσαν στην ΕΥΠ το αίτημα για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη”.

Πιο συγκεκριμένα ο Ουκρανός πρέσβης κάνει λόγο για “ισχυρισμούς που είναι διαζευγμένοι με την πραγματικότητα”. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

«Διεθνής οργανισμός κατηγορεί το θύμα του πολέμου για παραβίαση των νόμων του πολέμου. Ξένες υπηρεσίες πληροφοριών κατηγορούν την Ουκρανία για υποκλοπή των πολιτών της.

Επιτρέψτε μου να το επισημάνω αυτό. Η Ουκρανία ουδέποτε το έχει ζητήσει αυτό από την Ελληνική πλευρά. Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι διαζευγμένοι από την πραγματικότητα.

Είναι μια πολύ βολική στιγμή για να αποσπαστεί η προσοχή από το βασικό ζήτημα – τον ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Ρώσοι κατακτητές σκοτώνουν καθημερινά ειρηνικούς Ουκρανούς και καταστρέφουν πόλεις και χωριά της Ουκρανίας».

Η αντίδραση της αρμενικής πρεσβείας

Στους ισχυρισμούς περί αιτήματος της Αρμενίας για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη αναφέρθηκε το Σάββατο ο πρέσβης της χώρας Τιγκράν Μκρτσιάν διαψεύδοντας μάλιστα κατηγορηματικά τις πληροφορίες που είδαν το φως.

Στη σχετική ανάρτηση επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

“Ο πρέσβης της Αρμενίας στην Ελλάδα κ. Τιγκράν Μκρτσιάν, σε σχόλιο που έκανε σε τηλεφωνική μου επικοινωνία, διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή της Αρμενίας στο θέμα των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνομιλιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκου Ανδρουλάκη λέγοντας:

«Είναι ένα ξεδιάντροπο ψέμα.

»Η Αρμενία ΠΟΤΕ δεν ζήτησε από καμία κυβέρνηση να ακούσει το τηλέφωνο κανενός»”.

Οι αντιδράσεις των δύο διπλωματικών αποστολών προέκυψαν μετά τα δημοσίευματα σε μερίδα ΜΜΕ σύμφωνα με τα οποία ο παραιτηθείς διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων είχε δεχθεί αιτήματα από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Αρμενίας και της Ουκρανίας, προκειμένου να αρθεί το απόρρητο στο κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη. Τα δημοσιεύματα προέκυψαν φυσικά από διαρροές κυβερνητικών στελεχών.

Η γραπτή δήλωση Ανδρουλάκη

Σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρει τα εξής:

“Τρεις μέρες μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε το κινητό μου τηλέφωνο, την ίδια περίοδο μάλιστα που έγινε απόπειρα παγίδευσης του και με το λογισμικό Predator, που έχει τη δυνατότητα να σε βιντεοσκοπεί 24 ώρες το 24ωρο, η κυβέρνηση κατακλύζει με χυδαίες διαρροές τον δημόσιο διάλογο.

Κυκλοφορούν σενάρια εκτός πραγματικότητας εμπλέκοντας τρίτες χώρες ότι τάχα αυτές ζήτησαν την παρακολούθησή μου διασύροντας τη χώρα διεθνώς. Οι Πρέσβεις της Ουκρανίας και της Αρμενίας τους διέψευσαν δημόσια.

Παράλληλα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους.

Έφτασε στο σημείο ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ να αξιολογεί δημοσίως τις συνακροάσεις της ΕΥΠ σε βάρος μου. Άραγε γνωρίζει το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων;

Η χώρα μας και οι θεσμοί της δεν αξίζουν αυτή την κατάντια για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης.

Θα επαναλάβω λοιπόν το αίτημα να έρθουν όλα στο φως με διαφάνεια και σεβασμό στους κανόνες της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με δική του απόφαση πέρασε η ΕΥΠ στην άμεση και αποκλειστική δικαιοδοσία του, ο οποίος άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο, ώστε ο εκλεκτός του κ. Κοντολέων να διοριστεί, οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις:

– Για ποιο λόγο ήμουν υπό παρακολούθηση;

-Ποιοι κατέχουν και για λογαριασμό ποιων χρησιμοποιούν το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator στην Ελλάδα σε βάρος πολιτικών και δημοσιογράφων για να συλλέξουν υλικό εκβιασμού προσώπων;”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει