«Μπήκαν» και στο λογαριασμό του Μανόλη Φραγκάκη

ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

394

Η αφαίμαξη τραπεζικών λογαριασμών από τους απατεώνες του διαδικτύου συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς καθώς σχεδόν καθημερινά και στην Κρήτη καταγράφονται νέα περιστατικά με θύματα επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, ακόμα και δημάρχους!  Πιο συγκεκριμένα, θύμα εξαπάτησης έπεσε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, κ. Μανόλης Φραγκάκης.

Δεν τον έφταναν οι σεισμοί, οι πλημμύρες,  η πανδημία και ένα σωρό άλλες δύσκολες εξισώσεις που είχε να διαχειριστεί ο δήμαρχος Μινώα Μανόλης Φραγκάκης,  ήρθε και μια ηλεκτρονική απάτη που έστησαν επιτήδειοι για να του αφαιρέσουν ένα σημαντικό ποσό από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Και μάλιστα αυτό το οποίο προκύπτει είναι ότι ήταν το τέταρτο θύμα των «χρυσοδάκτυλων» που έβαλαν χέρι σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο Ηράκλειο μόνο σε μια μέρα… Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη τους και εκτιμάται ότι είναι θέμα χρόνου να εντοπιστούν και να συλληφθούν. Το ζήτημα όμως είναι να επιστραφούν και τα χρήματα των δικαιούχων, διότι ειδικά σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς οι οικονομικές απώλειες είναι αβάσταχτες για την κάθε οικογένεια.

«Σήκωσαν» 12.000 ευρώ από επιχειρηματία

Μεγάλο «κάζο» υπέστη 58χρονος ιδιοκτήτης γραφείου ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων στο Ηράκλειο, ο οποίος φέρεται να έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης και να έχασε από τον τραπεζικό λογαριασμό του ποσό 12.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από την Αστυνομία, κάποιος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 58χρονο και εμφανίστηκε ως ενδιαφερόμενος πελάτης που θέλει να ενοικιάσει αυτοκίνητο για τις διακοπές του στην Κρήτη. Αφού συμφώνησαν τα επιμέρους ζητήματα, ο «πελάτης» ζήτησε να προκαταβάλλει διαδικτυακά μέρος των χρημάτων και κάπως έτσι εμφανίστηκε στην όλη διαδικασία το γνωστό link που το πάτημα του συνδέσμου μόνο ζημιά μπορεί να κάνει.

Ο δράστης φέρεται να απέσπασε σε πέντε διαφορετικές φάσεις το συνολικό ποσό των 12.000 ευρώ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει