Η θεατρική παράσταση «Η Σμύρνη» ανεβαίνει απόψε στις 9.30 στο ανοιχτό θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» από την ομάδα ΝΟΗΜΑ.

Η θεατρική παράσταση «Η Σμύρνη» ανεβαίνει απόψε στις 9.30 στο ανοιχτό θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» από την ομάδα ΝΟΗΜΑ.

Την εκδήλωση οργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και τη ΔΗΚΕΗ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Σμύρνη είναι μια παράσταση που θέλει να ταξιδέψει τον θεατή μέσα από την μουσική αλλά και τον λόγο στο μεγαλείο εκείνης της υπέροχης πόλης που η λάμψη, το χρώμα αλλά και τα αρώματα της, δεν μπορούν να σβήσουν ούτε 100 χρόνια μετά την καταστροφή της.

Έξι ερμηνευτές λειτουργούν ως παρόντες στην ιστορία. Ως μάρτυρες των γεγονότων των τελευταίων στιγμών αυτής της μεγάλης πόλης.

Ως μάρτυρες του μεγαλείου της ακούγοντας τον απόηχο από την μουσική που έγραψε με τον δικό της τρόπο αυτόν τον τόπο της μεγάλης χαράς και της μεγάλης θλίψης και εξιστορούν παράλληλες ιστορίες που συναντιόνται στο σήμερα και στο τώρα.

Κείμενα σκηνοθεσία: Γιάννης Ζωγραφάκης, Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Νίκος Ανδριγιαννάκης, Μαρία Γαϊτανίδη, Μικαέλα Κεφα- λογιάννη, Πελαγία Μουρούζη, Μουσική επένδυση από τους: Φωνή – Πελαγία Μουρούζη, Φωνή – Στέλλα Κανετάκη, Πιάνο – Γιάννης Κιαγιαδάκης.