Προς τον Άγιο Κρήτης

397

Πολλά χρόνια τώρα βλέπω τους σεβάσμιους ιερείς μας στους δρόμους χωρίς να φορούν ράσα και καλιμαύκι ιδίως το καλοκαίρι.

Ως άνθρωπος αντιλαμβάνομαι το ίδιο πιστεύω κι εσείς ότι καλώς δεν τιμωρούνται διότι κάνει πολλή ζέστη και αυτή είναι μια σωστή απόφαση. Δεν είναι όμως πρέπον να κυκλοφορούν έτσι. (Αυτό είναι παραποίηση στολής). Το ράσο είναι τιμημένο και έχει προσφέρει πολλά στην πατρίδα και στον κόσμο γενικά.

Θα έθιγα το θέμα στον προκάτοχό σας Άγιο Ειρηναίο αλλά λόγω της ηλικίας και της αρρώστιας του ίσως να μην καταλάβαινε.

Σε σας το θίγω διότι αφενός μεν είσθε νέος και αφετέρου νέος στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

Σας προτείνω λοιπόν αν και εσείς το θεωρείτε πρέπον να κάμετε μια πρόταση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο οποίο υπάγεσθε ως ημιαυτόνομη εκκλησία Κρήτης να καταργηθεί αυτή η άσχημη εμφάνιση των κληρικών μας και να έχουν την δυνατότητα να κυκλοφορούν ως Ευρωπαίοι.

Σαν Ευρωπαίος πολίτης και Κρητικός  δεν δέχομαι να φαινόμαστε ότι είμεθα πίσω από την Ευρώπη.

Σαν πολίτης της Ε.Ε. θέλω να έχω και τα καλά αυτής και όχι με τα κακά που οι νάνοι ηγέτες της (όχι όλοι) μας κληροδότησαν λόγω Ουκρανίας με τις εσφαλμένες αποφάσεις.

Αν ο σεπτός πατριάρχης απαντήσει αρνητικά, τούτο θα σημαίνει ότι κάνει διακρίσεις. Αν τελικά κάνετε την πρότασιν σας και απαντήσει θετικά τότε θα είναι μια μεγάλη νίκη για μας και θα δείξετε ότι μπήκατε με το δεξί στην Αρχιεπισκοπή και ότι είσθε σε θέση να διορθώσετε ορισμένα κακώς κείμενα.

Με μεγάλο σεβασμό

 

Ο Στέλιος Χαλκιαδάκης είναι συνταξιούχος προϊστάμενος  Ολυμπιακής

Μπορεί επίσης να σας αρέσει