Αύξηση 32% των αγορών με κάρτες στο β’ τρίμηνο

274

Με εντυπωσιακούς ρυθμούς συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια του 2022 η αύξηση της χρήσης καρτών από τους έλληνες καταναλωτές, γεγονός που, εκτός όλων των άλλων, έχει σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση της χώρας μας στη σχετική λίστα των χωρών της ΕΕ σε ότι αφορά τον αριθμό των συναλλαγών με κάρτες ανά κάτοικο.

Συγκεκριμένα η χρήση των καρτών σημείωσε αύξηση κατά 23,8% το β’ τρίμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, σε ότι αφορά τον αριθμό των συναλλαγών και κατά 32,1% σε ό,τι αφορά την αξία των συναλλαγών. Συγκεκριμένα ο αριθμός των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα ανήλθε στο τέλος του β τριμήνου στα 466,5 εκατ. έναντι 376,7 εκατ. το β’ τρίμηνο του 2021.

Από αυτές τα 36,3 εκατ. είναι συναλλαγές με κάρτες που εκδόθηκαν στο εξωτερικό, δηλαδή με κάρτες που χρησιμοποίησαν οι τουρίστες που επισκέφτηκαν την χώρα μας, καταγράφοντας άνοδο κατά 130%. Η αύξηση που εμφανίζεται μάλιστα η χρήση των καρτών από τουρίστες υπολείπεται της πραγματικής, καθώς δεν περιλαμβάνονται τα στοιχεία της δραστηριότητας των καρτών της Euronet Merchant Services μετά την πώληση και απόσχιση της δραστηριότητας των υπηρεσιών αποδοχής καρτών από την τράπεζα Πειραιώς στην εν λόγω εταιρεία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει