ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΒΗ: Βρήκαν τον εκρηκτικό μηχανισμό πριν τον πυροδοτήσουν οι εμπρηστές

373

Συναγερμός σε Αστυνομία και Πυροσβεστική χθες μετά τον εντοπισμό αυτοσχέδιου εμπρηστικού- εκρηκτικού μηχανισμού σε δασική περιοχή στην επαρχία Βιάννου. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργείο του δήμου Βιάννου που έκανε εργασίες στην είσοδο του φαραγγιού της Άρβης εντόπισε τον εμπρηστικό- εκρηκτικό μηχανισμό και ενημέρωσε την Αστυνομία.

Το φαράγγι της Άρβης
Το φαράγγι της Άρβης

Αστυνομικοί του Α.Τ Βιάννου βρέθηκαν στο σημείο και συνέλεξαν το μηχανισμό, πριν πάει κάποιος και τον πυροδοτήσει. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι αποτελούνταν από ένα μπουκάλι πλαστικό του νερού, γεμάτο με βενζίνη, φυτίλι και εκρηκτική ύλη. Αρμόδια πηγή ανέφερε ότι είχε τοποθετηθεί σε σημείο όπου εάν γινόταν εκπυρσοκρότηση τα καταστροφικά αποτελέσματα θα ήταν τεραστια.

«Στο σημείο όπου βρέθηκε, οι άνεμοι όταν «σηκωθούν» φτάνουν τα δέκα μποφόρ. Αυτό περίμενε το άτομο που τον τοποθέτησε εκεί. Ευτυχώς που βρέθηκε και αποφύγαμε τα χειρότερα» ανέφερε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος ενημερώθηκε για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ίδιου, η περιοχή είναι δασική, εκτός από πρίνους και χόρτα σε σχετικά κοντινή απόσταση υπάρχουν θερμοκήπια, ελαιοκαλλιέργειες κοκ.

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό έχει προβληματίσει όχι μόνο τις Αρχές αλλά και τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι κάνουν λόγο για μια  κακόβουλη ενέργεια που δεν έχει προηγούμενο και θα πρέπει να εντοπιστεί το άτομο ή τα άτομα τα οποία κρύβονται πίσω από αυτή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει