Ελλάδα, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτος για το Μουντιάλ 2030

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

146

Η Ελλάδα ετοιμάζει φάκελο μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο για την ανάληψη της συνδιοργάνωσης του Μουντιάλ  του 2030.

Όπως αποκάλυψε το cairo24.com και οι τρεις πλευρές διευθέτησαν τις τελικές λεπτομέρειες προκειμένου να καταθέσουν την πρόταση για την ανάληψη της διοργάνωσης. Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει ότι συμφωνήθηκε να χτιστεί ένα μεγάλο γήπεδο στο Ελ Αλαμέιν, το οποίο θα προστεθεί στα γήπεδα της χώρας που μπορούν να διεξαχθούν μεγάλες διοργανώσεις.

Αυτή την στιγμή τα γήπεδα που θα μπορούσε να βάλει η Ελλάδα σ’ έναν τέτοιο φάκελο είναι η OPAP Arena, που είναι ένα νεόκτιστο γήπεδο, το Γεώργιος Καραϊσκάκης το οποίο είναι από τα πιο σύγχρονα και το ΟΑΚΑ, που έχει μεγάλη χωρητικότητα και έχει διοργανώσει μεγάλα events. Φυσικά υπάρχουν τα πρότζεκτ του Βοτανικού και της Νέας Τούμπας, τα οποία δρομολογούνται και δεδομένα θα είναι έτοιμα το 2030. Τη διοργάνωση του συγκεκριμένου Μουντιάλ έχουν ζητήσει μέχρι στιγμής, Μαρόκο – Τυνησία – Αλγερία, Ισπανία – Πορτογαλία και Ουρουγουάη – Αργεντινή, Παραγουάη και Χιλή. Η χώρα μας ήταν σε συζητήσεις για να καταθέσει φάκελο μαζί με τις Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει