Μία Ηρακλειώτισσα προσφέρει εθελοντικά τις γνώσεις της στη «Σχεδία»!

734

Η Σοφία Καρφή, ιδρύτρια του κέντρου γρήγορης εκμάθησης ξένων γλωσσών Language and Motivation, γνώριζε καλά το περιεχόμενο της «Σχεδίας» γιατί στήριζε ήδη για χρόνια το περιοδικό πριν συνεργαστεί επίσημα μαζί του. Μάλιστα έξι χρόνια πριν, είχε στείλει ποιήματά της προς δημοσίευση – κείμενα που παρακινούσαν τον άνθρωπο να δράσει και να συνεχίσει τον αγώνα του.

Έχοντας, λοιπόν, πάντα ως αρχή πως ο εθελοντισμός είναι η ευκαιρία του ανθρώπου να προσφέρει, να μάθει και να συνδεθεί, η Σοφία και η ομάδα του Language and Motivation άδραξαν αμέσως την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε, και επέλεξαν να στηρίξουν τη «Σχεδία».

Σε συνομιλίες της με τη «Σχεδία» κατανόησε το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πωλητές στην επικοινωνία της αγγλόφωνης έκδοσης του περιοδικού στους τουρίστες καθώς πολύ απλά δεν γνωρίζουν αγγλικά. Έτσι, αποφάσισε να τους εκπαιδεύσει ώστε να μπορούν να πωλήσουν την ειδική έκδοση σε όλους αυτούς που κατακλύζουν την Αθήνα το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, η Σοφία που εδώ και πέντε χρόνια δουλεύει αποκλειστικά με τη F.A.S.T., μία μέθοδο ταχύρρυθμης εκμάθησης ξένων γλωσσών που εξασφαλίζει την κατάκτηση μίας γλώσσας σε λίγους μόλις μήνες, κλήθηκε να δημιουργήσει κύκλους μαθημάτων σε συνεργασία με το περιοδικό. Όταν ήρθε τελικά η ώρα των μαθημάτων, ξαφνιάστηκε από τη θερμή ανταπόκριση των πωλητών.

«Οι πωλητές της “Σχεδίας” έχουν για δεύτερη χρονιά την ευκαιρία να απευθυνθούν σε αγγλόφωνο κοινό, με τα μεταφρασμένα στα αγγλικά τεύχη», εξηγεί. «Εμείς ως φροντιστήριο που μαθαίνουμε στους ανθρώπους γρήγορα τις ξένες γλώσσες, έχουμε τον τρόπο να βοηθήσουμε σε αυτό.

Δημιουργήσαμε δωρεάν κύκλους μαθημάτων, έτσι ώστε οι πωλητές του περιοδικού να μάθουν γρήγορα τα αγγλικά που χρειάζονται για να ενισχύσουν την επικοινωνία και τις πωλήσεις τους. Κάθε πώληση είναι σημαντική και χαιρόμαστε πολύ που μέσα από αυτή τη δράση ενισχύουμε το έργο τους».

Σύμφωνα με την ιδρύτρια, οι άνθρωποι της «Σχεδίας» είναι συνεπέστατοι, ανυπόμονοι για να ξεκινήσει κάθε φορά το μάθημα, και ενθουσιασμένοι που επαναπροσδιορίζουν τις δυνατότητες τους.

Διαβάστε επίσης σχετικά:

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει