Βία και παρενόχληση διαμένουν στα… ξενοδοχεία

528

Λεκτική και σωματική βία και παρενόχληση στους εργασιακούς χώρους των ξενοδοχείων καταγγέλει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου που ενεργοποίησε ανοικτή τηλεφωνική γραμμή όπου θα μπορούν να γίνονται τέτοιες καταγγελίες.

“Ανοίγουμε αυτή τη γραμμή για να περιοριστεί η έκταση αυτών των προβλημάτων” μας είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Νίκος Κοκολάκης.

Τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Στη  σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Λόγω  της  μεγάλης εντατικοποίησης εργασίας παρατηρούνται φαινόμενα βίας και παρενόχλησης (λεκτική – σωματική- σεξουαλική) από προϊσταμένους τμημάτων σε υφιστάμενους αλλά και μεταξύ των εργαζομένων σε χώρους εργασίας ξενοδοχείων.

Δυστυχώς διαπιστώνεται μια αυξανόμενη τάση των συγκεκριμένων περιστατικών με πολλαπλές συνέπειες τόσο στον εργασιακό χώρο (μείωση του επιπέδου απόδοσης των εργαζομένων αλλά και της διαταραχής των σχέσεων μεταξύ των συναδέλφων) όσο και στην προσωπικότητα του ατόμου (ο οποίος περιέρχεται σε κατάσταση μόνιμης αβεβαιότητας και φόβου) που συχνά προκαλεί και την εκδήλωση ψυχικών και σωματικών νοσημάτων.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4808/2021 μέρος ή οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις υποχρεούνται να τηρούν όλα τα μέτρα  που αφορούν στην εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης – πρόληψης και καταπολέμησης της βίας και της παρενόχλησης (mobbing) στα ξενοδοχεία το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου δημιουργεί ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας – καταγγελιών (2810-288026), σε συνεργασία με το ΣΕΠΕ αλλά και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Κοινωνιολογίας από τους  οποίους θα δίνονται  οι κατευθύνσεις για περιορισμό και εξάλειψη του φαινομένου”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει