Κι όμως η Κρήτη προσελκύει τον «ακριβό» τουρισμό

702

Ούτε για δείγμα πολυτελείς βίλες τον Αύγουστο, γεμάτα και τα πεντάστερα ξενοδοχεία του νησιού.

Πόλο έλξης όχι μόνο για πεντάστερους τουρίστες που επιλέγουν πολυτελή ξενοδοχεία αλλά και για lux βίλες με ιδιωτικές πισίνες έχει γίνει η Κρήτη το φετινό καλοκαίρι.

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με το booking, τον Αύγουστο οι βίλες στην Κρήτη είναι κλεισμένες κατά 99%!

Οι τιμές για διαμονή 1 εβδομάδας για παράδειγμα από 8-14 Αυγούστου “ζαλίζουν”. Υπάρχουν ποσά που κυμαίνονται περίπου από 10.000 έως 20.000 ευρώ ενώ “οικονομικότερες” είναι οι βίλες με ιδιωτική πισίνα για παράδειγμα στα Χανιά με ποσό της τάξεως από 3.500 – 7.500 ευρώ.

“Ο τουρισμός πολυτελείας πάει φέτος πολύ καλά, τα πεντάστερα ξενοδοχεία σε όλη την Κρήτη έχουν υψηλές πληρότητες” είπε στην “Π” ο κ. Γιώργος Πελεκανάκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Ο ίδιος σημείωσε ότι μεγάλη ζήτηση έχουν και βίλες με πισίνα και τις προτιμούν πολλοί Γερμανοί, Άγγλοι, Σκανδιναβοί αλλά και επισκέπτες πολλών άλλων εθνικοτήτων που θέλουν πιο “ιδιωτικές” και χαλαρές διακοπές.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΡΗΤΗ ΒΙΛΕΣ“Όπως και το 2021 άλλωστε, αλλά και φέτος τα πεντάστερα ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα “τρέχουν” με υψηλές πληρότητες, σημειώνει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος. Αν και είναι η μειοψηφία στο ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο, καθώς το 60% των 10.000 ξενοδοχείων είναι μικρά ξενοδοχεία και κάτω των 3 αστέρων, αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΞ, εν τούτοις τα ξενοδοχεία των 5 αστέρων πρωταγωνιστούν και σε πληρότητες και τιμολογιακά το 2022″.

Ο κ. Γιώργος Πελεκανάκης
Ο κ. Γιώργος Πελεκανάκης

Μάλιστα, τα πεντάστερα ξενοδοχεία αφήνουν και τα περισσότερα τουριστικά έσοδα στην ελληνική οικονομία, αφού έχουν τις υψηλές τιμές διάθεσης των δωματίων τους, συμπληρώνει ο κ. Τάσιος και υπογραμμίζει ότι αυτές οι μονάδες έχουν και την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν καλύτερα στην ενεργειακή κρίση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πεντάστερες μονάδες φιλοξενίας στην Ελλάδα, το 2019 πέτυχαν τζίρο 3,078 δισ. ευρώ, όντας μόλις το 21% του συνολικού ξενοδοχειακού δυναμικού της χώρας. Την ίδια στιγμή ο τζίρος για τα 4 αστέρων ξενοδοχεία ήταν 1,51 δισ. ευρώ το 2021, για τα 3 αστέρων ήταν 697 περίπου εκατ. ευρώ και 377 εκατ. ευρώ για τα ξενοδοχεία των 2 αστέρων το 2021. Τα ξενοδοχεία 1 αστεριού είχαν τζίρο 70 περίπου εκατομμύρια ευρώ το 2021.

Αλιεύοντας μερικές από τις υπηρεσίες που προσφέρουν σε αυτούς τους πελάτες τα πεντάστερα ξενοδοχεία, ξεχωρίζουν οι προσωποποιημένες υπηρεσίες, για τη διατροφή, την διαμονή, αλλά και τις μετακινήσεις από και προς το ξενοδοχείο. Οι ιδιωτικές πισίνες, τα πλουσιοπάροχα πρωινά αλλά και τα γεύματα με βιολογικά προϊόντα είναι στην βάση των υπηρεσιών που προσφέρουν. Η υπηρεσία ιδιωτικής εστίασης, ο προσωπικός Butler είναι μερικές από τις υπηρεσίας που αναζητούν κάποιοι πελάτες, προκειμένου να απογειώσουν την εμπειρία στη διαμονής τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Insete, η Κρήτη διαθέτει 107 μονάδες 5 αστέρων με 18.685 δωμάτια και 40.033 κλίνες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει