Αύριο απολογείται η 45χρονη για τον εμπρησμό

328

Τους ισχυρισμούς της και τα στοιχεία εκείνα που θα αποδείξουν ή όχι την αθωότητά της θα κληθεί να παραθέσει ενώπιον της ανακρίτριας αύριο μια 45χρονη που κατηγορείται για ηθική αυτουργία στον εμπρησμό που έγινε προ ημερών στο Βραχάσι.

Η ίδια μέσω του συνηγόρου της Γ. Στειακάκη αρνείται κατηγορηματικά τα όσα της προσάπτουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που δείχνει τον 25χρονο καθομολογία δράστη, ο οποίος απολογείται σήμερα, να φεύγει από την επιχείρηση που ανήκει στη 45χρονη και στον άντρα της και λίγη ώρα μετά να ξεκινά η φωτιά.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει επίσης κατάθεση ενός άλλου επιχειρηματία που φέρεται να λέει ότι δεν διατηρεί καλές σχέσεις με την οικογένεια της 45χρονης. Το γιατί όμως συνελήφθη μετά από ένταλμα της ανακρίτριας  η 45χρονη και όχι ο σύζυγός της δεν έχει απαντηθεί με σαφήνεια. Μια εξήγηση που δόθηκε, αλλά ελέγχεται, είναι η επιχείρηση να ανήκει στην 45χρονη και γι αυτό τον λόγο υπήρξε η σύλληψή της.

Σε ό,τι αφορά στον φερόμενο ως φυσικό αυτουργό, ο 25χρονος δεν φαίνεται να έχει συγγενικές σχέσεις με την οικογένεια της 45χρονης, αλλά μόνο φιλικές με τον σύζυγό της και εκείνη, ως πελάτης και της επιχείρησης. Αντιθέτως, φέρεται να έχει κακές σχέσεις με τον ιδιοκτήτη ταβέρνας στο χωριό όπου γινόταν η εκδήλωση όταν σημειώθηκε ο εμπρησμός.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά είχε ως αποτέλεσμα την εκκένωσή του ενώ ακολούθησαν στιγμές πανικού. Η πυρκαγιά ήταν μεγάλη και η επέκτασή της ήταν άμεση. Για τον λόγο αυτό  υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 35 πυροσβέστες, 10 οχήματα, δύο υδροφόρες του Δήμου Αγίου Νικολάου, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, την Ομάδα Διάσωσης Κρήτης και πολίτες, όπου έδρασαν με ταχύτητα και κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά στις 6:30 το πρωί της περασμένης Πέμπτης. Οι φλόγες έκαψαν μια αποθήκη και καλάμια, ενώ υπήρξε κίνδυνος και για τα σπίτια.

Σημειώνεται ότι οι πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο από την πρώτη στιγμή για εμπρησμό, ενώ και πυροσβέστες έλεγαν από την πρώτη στιγμή ότι ήταν περίεργη η ώρα εκδήλωσης της φωτιάς.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει