ΜΕΣΣΑΡΑ: Τι είπε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ με τους αγρότες

423

Αγρότες και παραγωγοί της περιοχής εξέφρασαν στον κ. Ανδρουλάκη τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν με την έκρηξη ανατιμήσεων και του ενεργειακού κόστους. Ο κ. Ανδρουλάκης παρουσίασε τη δέσμη μέτρων που έχει επεξεργαστεί το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για τον πρωτογενή τομέα.

«Οι αγρότες μας είναι αντιμέτωποι με ένα δυσθεώρητο κόστος παραγωγής εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και των ανατιμήσεων. Είναι απαραίτητη η στήριξη τους και ως ΠΑΣΟΚ έχουμε επεξεργαστεί μια δέσμη προτάσεων για να προστατευθεί το εισόδημά τους» επισήμανε σημειώνοντας την ανάγκη να καλυφθεί μέρος του κόστους των εφοδίων και των ζωοτροφών, να επιβληθεί πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, να επιστραφεί ο ΕΦΚ των καυσίμων με βάση την κατανάλωση κάθε εκμετάλλευσης και να υπάρξει χρηματοδότηση αγροτών – γεωργικών επιχειρήσεων – συνεταιρισμών και ενεργειακών κοινοτήτων για εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στη μεγάλη καθυστέρηση παράδοσης του δρόμου Ηράκλειο- Μεσαρά και τις ευθύνες των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Επιπλέον σημείωσε οτι το 2022 είχε οριστεί από την Κυβέρνηση ως ορόσημο για το πολυσυζητημένο έργο του φράγματος του Πλατύ ποταμού με τον αγωγό μεταφοράς προς τη Μεσσαρά, χρονοδιάγραμμα που θα παρακολουθείται στενά.

Ένα εξίσου σημαντικό ζήτημα που συζήτησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με τους αγρότες και τους παραγωγούς της περιοχής είναι η έλλειψη εργατικών χεριών.

«Για τους εργάτες γης έχουμε προτείνει φέρνοντας και σχετική τροπολογία που όμως η κυβέρνηση δεν αποδέχτηκε για να δώσει λύση στο πρόβλημα:

α) άμεσο διπλασιασμό του πλαφόν εργατών γης από μετάκληση ανά περιφερειακή Ενότητα

β) καταγραφή και αδειοδότηση για εργασία όλων όσων βρίσκονται ήδη στην πατρίδα μας και εργάζονται παράτυπα,

γ) διαμόρφωση ευέλικτου μηχανισμού μετάκλησης εργατών γης από Τρίτες Χώρες, με δυνατότητα ενδιάμεσων επισκέψεων στην πατρίδα τους».

Στο τέλος της τοποθέτησής του ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «η αναβάθμιση και η μετατροπή της Γεωργικής Σχολής Μεσσαράς είναι επιβεβλημένη ώστε να αποτελέσει κέντρο εκπαίδευσης, κατάρτισης και χρήσης της καινοτομίας και της έρευνας προς όφελος του αγροτικού κόσμου».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει