Τα δέντρα και ο Τσιτσιπάς

253

Να λοιπόν που βρέθηκε η Μαρία Δεναξά να δικαιολογήσει και να εξηγήσει γιατί είπε αυτό ο Τσιτσιπάς για… τα δέντρα! «Σχετικά με την πρόσφατη δήλωση του Τσιτσιπά, η οποία ξεσήκωσε κύμα αγανάκτησης, επειδή ζω στο εξωτερικό, μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό με το οποίο τοποθετήθηκε δημόσια, παρόλο που δεν τον γνωρίζω.

Οπως κι εκείνος, ζω στη Γαλλία, όπου σε γειτονιές ολόκληρες, ακόμα και στη δικιά μου, οι δήμοι φυτεύουν οπωροφόρα δέντρα για να βγαίνουν οι κάτοικοι ή να πηγαίνουν όσοι θέλουν -έχοντες και μη έχοντες- να τα μαζεύουν.

Είναι μια προσφορά των δήμων στους δημότες τους, απο την οποία επωφελούνται όλοι π.χ στο δρόμο μου έχουμε μηλιές και κερασιές. Μήλα και κεράσια στην εποχή τους γίνονται ανάρπαστα.

Λίγο πιο πάνω σε άλλη γειτονιά,που ζουν πιο εύποροι προτιμούν τα κεράσια να τα τρώνε τα πουλιά, παρά να τα μαζέψει κάποιος.Αμέσως οι σκατόψυχοι, καλούν αστυνομία να μαζέψει όποιον τα λαχταρίσει και δεν έχει τα 6,7 ή 8 € το κιλό που κοστίζουν εδώ, για να πάει να τα αγοράσει

Με την πιο άγρια επισιτιστική κρίση των τελευταίων δεκαετιών να βρίσκεται προ των πυλών και τις ολοένα δυσκολότερες εποχές που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε για την επιβίωση μας αδυνατώ να καταλάβω την εμπάθεια και το δημόσιο λιντσάρισμα που γίνεται με πάσα ευκολία, σε ότι ξεφεύγει απο τα όρια της τυρανίας της ομοφωνίας, ενώ έχει βάση λογικής η οποία θα έπρεπε να υπερισχύει!»

ΜΑΡΙΑ ΔΕΝΑΞΑ ΓΙΑ ΤΣΙΤΣΙΠΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει