Πιάστηκε από τα μαλλιά… αλλά δεν γλίτωσε τον πνιγμό

-Πώς χάθηκε ο 16χρονος στις Πηγές του Αώου

119

Σοκαρισμένο παραμένει το πανελλήνιο από την αδιανόητη τραγωδία που σημειώθηκε στη λίμνη Πηγών Αώου, κοντά στο Μέτσοβο, με θύμα ένα 16χρονο παιδί.

Ο αρχικός συναγερμός σήμανε προχθές νωρίς λίγο μετά τις 17:00, όταν ο άτυχος έφηβος, που είχε πάει με τους φίλους του στην τεχνητή λίμνη προκειμένου να παίξει, χάθηκε μέσα στο νερό, προκαλώντας την κινητοποίηση των αρμόδιων Αρχών. Λίγες ώρες μετά επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο, αφού ο 16χρονος εντοπίστηκε δίχως τις αισθήσεις του, βυθίζοντας στο πένθος την τοπική κοινωνία Χρυσοβίτσας Ιωαννίνων, τόπο καταγωγής του ανήλικου.

Πώς έχασε τη ζωή του ο 16χρονος στη λίμνη Πηγών του Αώου

Τις δραματικές στιγμές για το πώς έχασε τη ζωή του το ανήλικο παιδί περιέγραψε στο iefimerida.gr ο κ. Κώστας Τσαπαρλής, πρόεδρος της κοινότητας Χρυσοβίτσας. «Τα παιδιά είχαν πάει βόλτα στη λίμνη.

Ο 16χρονος φαίνεται να έπεσε στην λίμνη είτε για να κάνει μπάνιο, είτε για να πιάσει την μπάλα που είχαν και έπαιζαν βόλεϊ και είχε πέσει μέσα. Μαθαίνω ότι η μητέρα του τού είχε πει να μην μπει στη λίμνη καθώς δεν ήξερε τόσο καλό κολύμπι. Ξαφνικά άρχισε να βυθίζεται και να καλεί σε βοήθεια», λέει αρχικά ο κ. Τσαπαρλής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, ο 16χρονος στην προσπάθειά του να σωθεί πιάστηκε από τα μαλλιά φίλης του που βρισκόταν στην όχθη της λίμνης, ωστόσο ο 20χρονος αδερφός της βλέποντας ότι τραβάει και την ίδια στο νερό την απομάκρυνε και βούτηξε στη λίμνη δύο φορές προκειμένου να βγάλει τον άτυχο νέο από το νερό. Οι προσπάθειές του όμως έπεσαν στο κενό…

Όπως λέει ο κ. Τσαπαρλής, λίγο αργότερα «ο 20χρονος έχασε και αυτός τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας και από εκεί στο νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Γιάννενα, όπου και παρακολουθείται».

«Βάλτος η λίμνη σε πολλά σημεία»

Παράλληλα, σε σχετικό ερώτημα για τη μορφολογία της λίμνης ο κ. Τσαπαρλής τόνισε μεταξύ άλλων ότι «σε πολλά σημεία της είναι βάλτος και εάν κολλήσει κάτω το πόδι του λουόμενου, δύσκολα καταφέρνει να ξεκολλήσει. Ανάλογη τραγωδία είχε συμβεί και πριν από χρόνια με έναν ψαρά, σε βαθύτερο σημείο βέβαια από αυτό που έχασε τη ζωή του το 16χρονο παιδί».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει