ΗΠΑ: “Έκρηξη” στη ζήτηση των χαπιών άμβλωσης

212

Ραγδαία αύξηση στη ζήτηση του χαπιού της άμβλωσης προκάλεσε η σοκαριστική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που άνοιξε το δρόμο για την κατάργηση της προστασίας του δικαιώματος στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Ήδη τις πρώτες ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης, εκατοντάδες αιτήματα για ραντεβού γίνονταν δεκτά από τη ΜΚΟ «Just the Pill», η οποία συνδράμει την προσπάθεια χιλιάδων γυναικών να προμηθευτούν χάπια για την άμβλωση σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

Αυτός ο αριθμός αιτημάτων ήταν περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τον καθιερωμένο ημερήσιο και τα περισσότερα προέρχονταν από γυναίκες στο Τέξας και σε άλλες πολιτείες, όπου έγιναν γρήγορα παράνομες οι αμβλώσεις μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Τα χάπια για την άμβλωση, που χρησιμοποιούνται ήδη σε περισσότερες από τις μισές αμβλώσεις των τελευταίων χρόνων στις ΗΠΑ, γίνονται ακόμη πιο περιζήτητα μετά την ανατροπή του νόμου Roe v. Wade και πιθανότατα θα βρίσκονται στο επίκεντρο των νομικών αντιπαραθέσεων που αναπόφευκτα θα εκδηλωθούν καθώς περίπου οι μισές πολιτείες απαγορεύουν τις αμβλώσεις, ενώ άλλες λαμβάνουν μέτρα για να αυξήσουν την πρόσβαση των γυναικών σε αυτές.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει