H Ελλάδα θέλει το Παγκόσμιο μπιτς βόλεϊ μικρών ηλικιών

“ΘΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ” ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ / 4ΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ KARTEROS BEACH SPORTS CENTER

130

Η Ελλάδα θα διεκδικήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ μικρών ηλικιών το 2023, αποκάλυψε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, για το Φεστιβάλ μπιτς βόλεϊ, που θα διεξαχθεί στις Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις στον Καρτερό, από τις 30 Ιουνίου έως και 3 Ιουλίου.

Μετά τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Μπιτς Χάντμπολ Εφήβων-Νεανίδων, που ολοκληρώθηκε και Ανδρών – Γυναικών, που εξελίσσεται, στην παραλία του Καρτερού, θα διεξαχθεί ένα open Φεστιβάλ για το βόλεϊ στην άμμο και θα μπορέσουν να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν από 14 ετών, αλλά και παιδιά μικρότερης ηλικίας.

«Το μπιτς βόλεϊ είναι το δεύτερο σε δημοτικότητα άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων και όλες οι οικογένειες θα έχουν την ευκαιρία να το γνωρίσουν από κοντά» δήλωσε αρχικά ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Καλούμε όλο τον κόσμο να δώσει το παρών, να αναθερμάνουμε τη σχέση της κοινωνίας με τον αθλητισμό και τα αθλήματα παραλίας που προσφέρουν μεγάλη ψυχαγωγία, να προωθήσουμε τον αθλητικό τουρισμό, να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτές τις εγκαταστάσεις στολίδι και να τις καταστήσουμε μόνιμο τόπο συνάντησης της αθλητικής οικογένειας.

Το Karteros Beach Sports Center είναι πλέον το «σπίτι» των Εθνικών ομάδων Μπιτς Χάντμπολ και Μπιτς Βόλεϊ, αλλά και όλων των αθλημάτων άμμου.

Άλλωστε, μετά και το Φεστιβάλ Beach Volley θα ακολουθήσουν κι άλλες διοργανώσεις, όπως το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδοβόλεϊ, Μπιτς Σόκερ, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπιτς Βόλεϊ κλπ.

Και σκοπεύουμε, σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ, να διεκδικήσουμε και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volley (μικρών ηλικιών) για το 2023, πριν τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων του χρόνου τον Σεπτέμβριο».

Ο κ. Αυγενάκης ευχαρίστησε τα σωμτεία που ανταποκρίνονται για τη χρήση των εγκαταστάσεων και σημείωσε:

«Μετά από κάθε καλή διοργάνωση, πάντα κάτι θα μένει στον τόπο. Ήδη έπειτα από τα δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα Μπιτς Χάντμπολ, ο σπόρος έπεσε και δρομολογείται η δημιουργία σωματείων για χάντμπολ και μπιτς χάντμπολ.

Αυτός είναι ο στόχος μας. Να ανοίγουμε τον δρόμο και να αναπτύσσονται τα αθλήματα παραλίας, να προοδεύει σε κάθε επίπεδο ο αθλητισμός μας».

Από την πλευρά της, η Ελένη Καζάκου, μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ, επεσήμανε:

«Θέλουμε να χαιρετίσουμε αυτή τη διοργάνωση που γίνεται σε μια εξαιρετική εγκατάσταση. Το Φεστιβάλ ελπίζω να γίνει θεσμός για το μέλλον και ταυτόχρονα  η εγκατάσταση να παραμείνει ενεργή, καθώς βοηθάει την προώθηση του αθλητισμού, αλλά και του νησιού μας.

Καλούμε όλη την κοινότητα να παραβρεθεί στους αγώνες και αυτός είναι ο μεγάλος στόχος της Ομοσπονδίας. Να έρθουν άνθρωποι να δουν το άθλημα να το αγαπήσουν».

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Έφη Σφυρή, τόνισε: «Ήλθαμε να εγκαινιάσουμε αυτόν τον χώρο και για το μπιτς βόλεϊ. Ο υφυπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης μας ξαφνιάζει ευχάριστα, γιατί εκτός από δομές στον αθλητισμό, δημιουργεί και υποδομές. Εδώ θα στεγασθούν οι εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ. Η Κρήτη είναι ευλογημένος τόπος και δεν θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερο σημείο. Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτήν την διοργάνωση, καθώς αποτελεί κίνητρο να φέρουμε και τον ερασιτέχνη στο γήπεδο. Να λοιπόν, ένα φεστιβάλ που ενώνει όλην την οικογένεια».

Λευτέρης Ζερβός (Πρόεδρος ΕΑΚ Ηρακλείου):

«Λίγες εβδομάδες μετά τα επίσημα εγκαίνια των εγκαταστάσεων είμαστε εδώ για να προετοιμάσουμε και να ξεκινήσουμε επίσημα την επόμενη σημαντική διοργάνωση. Οι εγκαταστάσεις ανήκουν σε όλους τους πολίτες. Οφείλουμε να βοηθήσουμε να την γνωρίσουν, να την αγαπήσουν και να της δίνουμε ζωή.  Εμείς ως διοίκηση είμαστε  αρωγοί σε όλες τις διοργανώσεις».

Νίκος Νταμπακάκης (πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής  Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023»):

«Οι εγκαταστάσεις αυτές θα φιλοξενήσουν τον κύριο όγκο των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων και κάθε διοργάνωση πριν από αυτούς είναι πολύ χρήσιμη εμπειρία για όλους μας. Θέλουμε να βοηθήσουμε να αναπτυχθεί η κουλτούρα των παράκτιων αθλημάτων. Καλούμε τον κόσμο να απολαύσει το τουρνουά».

Γιούλη Παρασχάκη (υπεύθυνη του τμήματος βόλεϊ στο σωματείο Πήγασος):

«Είμαι εδώ για να στηρίξω αυτή τη διοργάνωση, με όλες τις εμπειρίες που έχω. Είμαι χαρούμενη που συνεργάζομαι με ανθρώπους που θαυμάζω για την εργατικότητα και αποτελεσματικότητα με ότι καταπιάνονται. Γιατί μόνο αν έχεις αποφασιστικότητα αποδίδεις.

Ευχαριστώ τον Λευτέρη Αυγενάκη για την εξαιρετική εγκατάσταση. Ελπίζω να γεμίσει ζωή με πολύ κόσμο και όλοι εμείς να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Εύχομαι στις ομάδες καλή επιτυχία».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει