Φεστιβάλ Νέων Εργαζομένων και Φοιτητών ΚΝΕ σήμερα στο Ηράκλειο

252

Με σύνθημα «Με το ΚΚΕ, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, για το Σοσιαλισμό!» θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Σάββατο 25 Ιουνίου,  από τις 7 μ.μ.. στο Πάρκο Κομμένο Μπεντένι, το Φεστιβάλ της Τομεακής Οργάνωσης ΑΕΙ Ηρακλείου της ΚΝΕ καθώς και της ΤΟ νέων εργαζομένων Ηρακλείου.

Όλες αυτές τις προηγούμενες μέρες οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στο Ηράκλειο απευθύνουν πλατύ άνοιγμα σε χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενους για να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και μαίνεται για ακόμα μια φορά το Φεστιβάλ να αποτελέσει ένα αγωνιστικό ραντεβού της νεολαίας.

Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ιδιαίτερες συζητήσεις:

– Συζήτηση με θέμα «Πρώτη δύναμη Πανσπουδαστική Κ.Σ. Η επόμενη μέρα για το φοιτητικό κίνημα. Οι αγώνες ενάντια στον νέο νόμο πλαίσιο και την Πανεπιστημιακή αστυνομία». Η συζήτηση έρχεται ως συνέχεια από την ανάδειξη της Πανσπουδαστικής ΚΣ ως πρώτη δύναμη, ύστερα από 36 χρόνια.

“Μια πράξη που ήταν δίκαιη και έγινε πράξη! Η σαρωτική επικράτηση της Πανσπουδαστικής ΚΣ σκόρπισε χαρά και συγκίνηση σε χιλιάδες φοιτητές, όπου έστειλαν μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής και ενίσχυσης της συλλογικής διεκδίκησης για τα δικαιώματα τους ενάντια σε όλες τις κυβερνήσεις που τα κατεδαφίζουν” τονίζουν οι οργανωτές.

Θα μιλήσουν οι: Γιάννης Δαλέζιος, στέλεχος του ΚΚΕ και εκλεγμένος στο ΔΣ μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιάννης Αυγουστάκης μέλος του ΣΠ Κρήτης ΚΝΕ, Πρόεδρος του ΦΣ Μαθηματικού και ο Κώστας Μάρτης μέλος του ΤΣ Σπουδάζουσας Ηρακλείου και Πρόερδος του ΦΣ Φυσικού.

-Συζήτηση με θέμα «Τελικά οι αγώνες έχουν αποτέλεσμα;», συζήτηση για τους μεγάλους αγώνες που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα σε διάφορους κλάδους, έπειτα από την νικηφόρα τροπή που πήρε ο αγώνας όσων σε όλη τη χώρα οργανώθηκαν και συγκρούστηκαν με την εργοδοσία, μαζί με τα σωματεία τους. Θα μιλήσουν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στους κλάδους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει