Εκδηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο Βιάννου «Π. Βλαχάκης»

152

Τις «Εκδηλώσεις καλοκαίρι 2022» με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης οργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Βιάννου «Περικλής Βλαχάκης».

Οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν την παρουσίαση των εκδόσεων του Πνευματικού Κέντρου, συναυλίες που αφορούν το έντεχνο ελληνικό και παραδοσιακό τραγούδι, προβολή ντοκιμαντέρ για την υφαντική, μέρος του οποίου γυρίστηκε στη Βιάννο, εργαστήρια που απευθύνονται σε παιδιά σχολικής ηλικίας με επιστημονική διαθεματική προσέγγιση και θεατρική παράσταση σχετική με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν αύριο Κυριακή 26 Ιουνίου στις 5 το απόγευμα με το θερινό εργαστήρι για παιδιά Δημοτικού με τίτλο: «Τα υλικά γύρω μας» από τη μηχανικό επιστήμης υλικών Κωνσταντίνα Τερζάκη και την επιμελήτρια σύγχρονης τέχνης Lou Jonas.

Την ίδια μέρα στις 7:30 το απόγευμα γίνεται η παρουσίαση του βιβλίου του Αγησίλαου Αλυγιζάκη «Βιαννίτικες ψηφίδες ιστορίας». Επίσης, παρουσιάζεται το ντοκιμαντέρ «ιερή τέχνη υφάντρες της Κρήτης», σε σενάριο-σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Πάλλη, σε μια παραγωγή της αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει