Κατάπτωση της εγγυητικής του Εργοτέλη

ΜΕ 13 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

191

Τα οικονομικά προβλήματα ταλανίζουν τον Εργοτέλη, αφού μετά την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ λόγω οφειλών στον Χρήστο Μπάτζιο στις 12 Μαΐου, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) έκανε δεκτές τις προσφυγές δεκατριών ακόμη ποδοσφαιριστών της ομάδας του Ηρακλείου. Οι αθλητές επέλεξαν τη νομική οδό για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους και ο Εργοτέλης καλείται να τους πληρώσει ή να έρθει σε συμφωνία για διακανονισμό μαζί τους, προκειμένου να μπορέσει να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν χωρίς περιορισμούς.

Αιτήσεις για κατάπτωση της εγγυητικής κατέθεσαν οι Κατσούρι, Κωστανάσιος Αθανασίου, Σαρρής, Σερβιλάκης, Μπαδήμας, Κουνδουράκης, Μειντάνης, Κορνάρος, Κάκογλου, Σουτζής, Κόνραντ, Άπι.

Τι σημαίνει όμως η έννοια κατάπτωση της εγγυητικής. Είναι ουσιαστικά ένας (ακόμα) τρόπος για να εισπράξουν οι παίκτες και γενικά οι εργαζόμενοι στην ομάδα αυτά που τους οφείλονται ή μέρος αυτών.

Ειδικά, την δεδομένη χρονική περίοδο που δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις, δεν υπάρχουν άμεσες επιπτώσεις. Το ότι οι παίκτες και το προσωπικό έκαναν αίτηση  για κατάπτωση της εγγυητικής, σημαίνει ότι έχουν δικαίωμα να εισπράξουν χρήματα από τις εγγυητικές.

  Ο Άπι είναι μεταξύ των 13 που ζήτησαν κατάπτωση της εγγυητικής του ΕργοτέληΌλοι όσοι ζήτησαν κατάπτωση της εγγυητικής δεσμεύονται με συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου και κατά συνέπεια εάν δεν προχωρούσαν σε αυτήν την ενέργεια δεν θα μπορούσαν να εξοφληθούν άμεσα. Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, πρόκειται για μια κοινή ενέργεια με την διοίκηση του Εργοτέλη και δεν επηρεάζει την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ.

Οι αθλητικές εταιρείες καλούνται σε διάστημα 15 ημερών να καλύψουν την εγγυητική με το ποσό που “τραβήχτηκε”, για να μην έχουν επιπτώσεις με τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα.

Με οικονομικούς όρους “με την έκδοση μίας εγγυητικής επιστολής, η τράπεζα αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει, και μάλιστα στην περίπτωση της λεγομένης εγγυητικής «σε πρώτη ζήτηση» άμεσα στον δικαιούχο (δηλαδή αυτόν υπέρ του οποίου εκδίδεται) το αναφερόμενο στην εγγυητική χρηματικό ποσό. Αυτό το ποσό θα πρέπει να είναι κατατεθειμένο στην Τράπεζα από τον προκείμενο πελάτη της, αλλιώς το καλύπτει η ίδια η Τράπεζα.

Βεβαίως, είναι ενδεχόμενο η εγγυητική επιστολή να περιέχει διατύπωση, ότι το αναφερόμενο σε αυτήν ποσό θα καταβληθεί υπό κάποιους όρους, οι οποίοι θα πρέπει να αξιολογηθούν από την Τράπεζα. Η πληρωμή του ποσού της εγγυητικής από την Τράπεζα αποκαλείται στην τραπεζική ορολογία «κατάπτωση» της εγγυητικής επιστολής”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει