Η μάχη της Αντιγόνης

411

“Στατιστικά είμαι μια από τις οκτώ γυναίκες που θα νοσήσει με καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη ζωή της. Μια απο τις 330.000 γυναίκες στην Ευρώπη που διαγιγνώσκονται με καρκίνο μαστού και πιστέψτε με δεν θα ανήκω ( και σας το υπογράφω ) στις 90.000 γυναίκες που πεθαίνουν ετησίως από καρκίνο του μαστού”!  Αυτό ανέφερε η Αντιγόνη Ανδρεάκη, προκειμένου να γνωστοποιήσει, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την μάχη που καλείται να δώσει.

Η δημοσιογράφος και τηλεοπτική παρουσιάστρια σε μια εξομολόγηση ψυχής, παραδέχεται τον φόβο που αισθάνεται, ταυτόχρονα όμως εκφράζει και την αποφασιστικότητά της να παλέψει και να νικήσει.

Δεν παραλείπει όμως να στείλει και ένα μήνυμα “ζωής” σε όλες τις γυναίκες, αναφέροντας:

“Εμβόλιο δεν υπάρχει για να προλάβουμε τον καρκίνο του μαστού, όπως π.χ. τον καρκίνο του τραχήλου, και συνεπώς το μόνο που μένει είναι η έγκαιρη διάγνωση. Για αυτό, όσες διαβάζετε τώρα αυτές τις γραμμές κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας. Τις προληπτικές σας εξετάσεις.Τον υπέρηχο σας, την μαστογραφία σας.

Κι όσοι από εσάς διαβάζετε αυτές τις γραμμες σας παρακαλώ να γίνετε όσο πιο ενοχλητικοί μπορειτε στην μάνα σας, στην αδελφή σας, στην γυναίκα σας, στην φίλη σας για να είναι συνεπείς με τον προληπτικό τους έλεγχο που δεν κοστίζει, δεν απαιτεί πολυ χρόνο για να γίνει και που θα σας δώσει αυτή την ανάσα ανακούφισης πως είστε καλά …”

Θερμές ευχές για περαστικά!

η Αντιγόνη Ανδρεάκη,

Μπορεί επίσης να σας αρέσει