Επιτέλους… δικαιώματα για το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών

2,143

Μία διεκδίκηση χρόνων, επιτέλους ικανοποιείται για το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, αφού ανοίγει ο δρόμος για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του!

Πρόκειται για ένα πολύ «δυνατό χαρτί» στα χέρια όσων επιλέγουν τη συγκεκριμένη επιστήμη που βρίσκεται στο επίκεντρο των επιστημονικών επιτευγμάτων του μέλλοντος.

Αποτελεί μία υποχρέωση του Υπουργείου Εσωτερικών που έμενε να εκπληρωθεί από τη στιγμή της ίδρυσης του Βενιαμίν του Πανεπιστημίου Κρήτης. Όπως έγινε γνωστό, επίκειται η δημοσίευση του νέου εθνικού προσοντολογίου,  όπου ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Μάκης Βορίδης, δήλωσε ότι προβλέπεται ρητά η ένταξη των αποφοίτων του ΤΕΤΥ στην κατηγορία Π.Ε. Περιβάλλοντος.

Η πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγήτρια Άννα Μητράκη
Η πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγήτρια Άννα Μητράκη

«Με την προσθήκη στο νέο  προσοντολόγιο, οι απόφοιτοι του Τμήματος θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς του Δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα στον κλάδο ΠΕ Περιβάλλοντος όπως και απόφοιτοι των Τμημάτων Μηχανικών Περιβάλλοντος, Χημικών Μηχανικών, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας κ.α. που ήδη συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν τον κλάδο», εξηγεί η πρόεδρος του Τμήματος, καθηγήτρια Άννα Μητράκη.

Το θέμα στη Βουλή

Σε ερώτηση πέντε βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας, της 20ης Μαΐου  αναφορικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Τμημάτων Υλικών Πάτρας και Κρήτης, ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Βορίδης απάντησε στις 10 Ιουνίου ότι υπάρχει ρητή πρόβλεψη στο νέο Εθνικό Προσοντολόγιο για την ένταξη των αποφοίτων στο ΠΕ Περιβάλλοντος,  Μπορεί να δει κανείς την απάντηση στον εξής σύνδεσμο: https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/11987480.pdf .

Ετοιμάζεται το κτήριο

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει γράψει η «Π», προχωρά η μελέτη για το κτήριο που θα στεγάσει πλήρως όλες τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες του ΤΕΤΥ.

Το κτήριο θα βρίσκεται σε κομβικό σημείο του Campus των Βουτών, κοντά  στο γυμναστήριο και τις υπό ανέγερση φοιτητικές εστίες και θα έχει επιφάνεια περί τα 8.000 τμ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει