Ζόρια… για Εργοτέλη και Ηρόδοτο

ΕΜΕΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ 4 ΒΡΕΝΤΖΟΣ: «ΕΙΜΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ, ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ “ΤΣΑΚΑ”»

248

Ζόρικα… τα πράγματα για Εργοτέλη και Ηρόδοτο αλλά και για άλλες εννιά ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 οι οποίες κόπηκαν σε πρώτη φάση από το αρμόδιο όργανο αδειοδότησης και κινδυνεύουν να μην κάνουν κανονικά μεταγραφές.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος σε αυτή την κατηγορία ότι από τις 28 ομάδες που πέρασαν από τον έλεγχο του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού οργάνου αδειοδότησης της ΕΠΟ μόλις οι 11 κατάφεραν να πάρουν το πράσινο φως. Στις υπόλοιπες άναψε…κόκκινο κάνοντας ακόμα μεγαλύτερα τα ερωτηματικά για το τι θα γίνει την νέα περίοδο και ποιες από αυτές τις ομάδες θα μπορέσουν τελικά να αδειοδοτηθούν σε δεύτερο βαθμό για να μπορούν να προχωρήσουν κανονικά στον σχεδιασμό τους. Από τις ομάδες της Κρήτης μόνο τα Χανιά πήραν άδεια και μάλιστα για την Σούπερ Λιγκα ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις Εργοτέλης, Ηρόδοτος, Επισκοπή και ΟΦΙ κόπηκαν.

Βέβαια έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν σε δεύτερο βαθμό όπως και οι Απόλλων  Πόντου, Θεσπρωτός, Απόλλων  Λάρισας, ΑΕΛ, Ξάνθη, Αλμωπός Αριδαίας, Ηρακλής,  αλλά και οι  Ζάκυνθος, ΑΕ Καραισκάκης, Ολυμπιακός Βόλου, Πιερικός, Καβάλα, Τρίκαλα οι οποίες ωστόσο υποβιβάστηκαν από την κατηγορία.

Όπως είναι γνωστό, οι ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν θα πάρουν μεν μέρος στο πρωτάθλημα αλλά με περιορισμένες επιλογές στα μεταγραφικά και αυτό θα επηρεάσει την πορεία τους. Οι ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν έχουν το περιθώριο εντός τριών ημερών να καταθέσουν έφεση.

Άδεια SL1 έλαβαν το Αιγάλεω, η Καλαμάτα, η Καρδίτσα, η Καλλιθέα, τα Χανιά και η Βέροια, ενώ πράσινο για SL2 πήραν οι Πανσερραϊκός, Νίκη Βόλου, Κηφισιά και ο Αστέρας Βλαχιώτη ο οποίος έχει υποβιβαστεί.

Βρέντζος: «Είμαι η μόνη λύση»

Την ίδια ώρα, στον Εργοτέλη, κι ενώ όλοι περιμένουν τις αποφάσεις του Μάγκεντ Σάμι, ο πρώην πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Βρέντζος επανήλθε με τοποθέτηση του και αφού μίλησε για  τον «Τσάκα» τόνισε ότι θα περιμένει μέχρι το τέλος του μήνα και ότι αποτελεί την μόνη λύση για τον Εργοτέλη.

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του:

«Ίσως το χειρότερο που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον Εργοτέλη είναι η αδράνεια και απάθεια, έως αδιαφορία, που δείχνουν – με ελάχιστες εξαιρέσεις – οι ιθύνοντες, οι διάφοροι παράγοντες, αλλά και οι φίλαθλοι…

Σαν να περιμένουν όλοι, στωικά, το τέλος. Εκτός κι αν κάποιοι περιμένουν τον “Τσάκα”…

Εύχομαι κι ελπίζω κάτι ν’ αλλάξει μέχρι τέλος του μήνα, όχι μόνο γιατί τα χρονικά περιθώρια όλο και στενεύουν αλλά κι επειδή εγώ μπορώ να περιμένω έως τότε (ούτε μια μέρα παραπάνω)…

Κι είτε ακούγεται ωραία είτε όχι, είτε αρέσει σ’ ορισμένους είτε όχι, δεν υπάρχει άλλη αξιόπιστη, έντιμη κι ικανή λύση (για να μην πω ότι δεν υπάρχει γενικά άλλη λύση)…»

*Προσφυγή κατά του Εργοτέλη κατέθεσε ο Γιώργος Τζελέπης και κατά του Ηροδότου ο Κώστας Γεωργακόπουλος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει