Ένα εργαλείο-γέφυρα στις επιχειρηματικές σχέσεις Ελλάδας και Καζακστάν

337

Την επίσημη έναρξη των εργασιών του ανακοίνωσε τη Δευτέρα το  Ελληνο-Καζακικού Επιχειρηματικό Συμβούλιο, σε εκδήλωση που φιλοξενήθηκε από τον επιχειρηματία κ. Γιώργο Θεοδωράκη στο  ξενοδοχείο CIVITEL OLYMPIC, παρουσία επισήμων και δεκάδων επιχειρηματιών από τις δύο χώρες.

Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι η  δημιουργία  πραγματικών και ισχυρών σχέσεων των δυο χώρων σε επιχειρηματικό και πολιτισμικό επίπεδο.

Ιδρυτές του  Ελληνο-Καζακικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου είναι οι  Zhaxybek Kulekeyev, Θωμάς Λαμνίδης, Σπύρος Ζαννιάς, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Πάρης Κοκορότσικος, Βασιλεία Πομπιέρη και Γιώργος Θεοδωράκης υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Καζακστάν και του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Την δημιουργία του  Ελληνο-Καζακικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου χαιρέτισε θερμά με την ομιλία του ο κ. Κώστας Φραγκογιάννης, υφυπουργός Εξωτερικών  για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι το Υπουργείο και ο ίδιος προσωπικά δεσμεύεται να στηρίξει το Ελληνο-Καζακικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο και τις ελληνικές εταιρείες.

Ο πρέσβης του Καζακστάν στην Ελλάδα κ. ΜΠΑΟΥΝΤΑΡΜΠΕΚ-ΚΟΖΑΤΑΓΕΒ Γιερλάν, ένθερμος υποστηρικτής και εμπνευστής της προσπάθειας υπογράμμισε στην ομιλία του την ανάγκη συνεργασίας των δύο χωρών και τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει το Επιχειρηματικό Συμβούλιο, εντυπωσιάζοντας μάλιστα με το δεύτερο μέρος της ομιλίας του που ήταν σε άψογα ελληνικά. Ο Έλλληνας πρόεδρος του  Ελληνο-Καζακικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου κ. Θωμάς Λαμνίδης, δικηγόρος με μακροχρόνια εμπειρία στο Καζακστάν, επισήμανε ότι η επιτυχία του εγχειρήματος συνδέεται άρρηκτα με την υπογραφή σύμβασης αποφυγής διπλής φορολογίας.

Σύσταση του Ελληνο-Καζακικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου

Το μέλος του Ελληνο-Καζακικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Ζαννιάς, διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός, επίτιμος πρόξενος του Καζακστάν και Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας,  έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η δραστηριότητα και η εμπειρία του πρέσβη του Καζακστάν στην Ελλάδα κ. ΜΠΑΟΥΝΤΑΡΜΠΕΚ-ΚΟΖΑΤΑΓΕΒ Γιερλάν έδωσε δύναμη, κινητικότητα και επιτάχυνε όλες τις διαδικασίες ώστε οι δύο χώρες να έρθουν πολύ κοντά».

Ενέργεια, τουρισμός, μεταφορές, αθλητισμός, διασυνοριακό εμπόριο, κατασκευές, εκπαίδευση, ψηφιοποίηση, βιώσιμη ανάτυξη, τεχνολογία και καινοτομία καθώς και διοργάνωση πολιτισμικών εκδηλώσεων, είχαν την τιμητική τους στις αναφορές που έγιναν από τους ομιλητές.

Καταστατικός σκοπός του Ελληνο-Καζακικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου είναι η ενδυνάμωση, επέκταση και εμβάθυνση της επιχειρηματικής συνεργασίας και της επαφής και επικοινωνίας με οποιονδήποτε τρόπο μεταξύ ελληνικών και καζακικών  κρατικών αρχών, οργανισμών και ιδιωτικών φορέων και επιχειρήσεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει