ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Πόσο ακριβά πληρώνουμε τα καλαμαράκια της Μυκόνου

404

“Πολλοί ταξιδιώτες
εκτονώνουν
την οργή τους”

Ένα γνωστό περιστατικό αισχροκέρδειας στην τουριστική Μύκονο φτάνει για να καταταγεί η Ελλάδα, σύμφωνα τουλάχιστον με άρθρο της Handelsblatt, ανάμεσα στους ακριβότερους τουριστικούς προορισμούς, ενώ αντίθετα η Τουρκία ανακηρύσσεται ως η πιο φτηνή τουριστική χώρα, όπου μπορεί κανείς να βρει ευκαιρίες, αλλά πρέπει να προσέξει και κάποιες παγίδες. Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι η αξιολόγηση έγινε από την τουριστική εταιρεία συμβούλων Mabrian για λογαριασμό της Handelsblatt. Στην αξιολόγηση αναφέρεται ότι μια διανυκτέρευση στην Τουρκία την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και την πρώτη του Αυγούστου σε ξενοδοχείο 4 αστέρων κοστίζει 100 ευρώ. Ας ξεκινήσουμε όμως με την Ελλάδα.

“Η Ελλάδα είναι το νέο ανατέλλον αστέρι ανάμεσα στους προορισμούς για διακοπές μετά την πανδημία” επισημαίνει ο Γερμανός αρθρογράφος. “Αλλά εάν δεν προσέξει κανείς στη Μύκονο, θα τον ξεσκίσουν αλύπητα: 79 ευρώ η μερίδα καλαμάρια στα κάρβουνα, 15 ευρώ ο εσπρέσο.

Στα κοινωνικά δίκτυα πολλοί ταξιδιώτες εκτονώνουν την οργή τους για τις υπέρογκες τιμές στο πιο κοσμικό νησί της Ελλάδας. Μέχρι στιγμή ωστόσο οι υπερβολές δεν έχουν αμβλύνει αισθητά την επιθυμία για ταξίδια. Το brand name Ελλάδα προσελκύει. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), “η Ελλάδα επωφελείται από την καλή διαχείριση της πανδημίας, την γεωγραφική ποικιλομορφία των τοπίων της και την τάση για ατομικές διακοπές”.  Σε ό,τι αφορά την Τουρκία όλα τα είδη γίνονται ακριβότερα λόγω του πληθωρισμού ρεκόρ, όπως επισημαίνει ο Γερμανός αρθρογράφος, κάτι όμως που αντισταθμίζεται εν μέρει από την πτώση της τουρκικής λίρας για τους ξένους παραθεριστές.

Το βέβαιο είναι πως όλη η Ελάδα δεν είναι Μύκονος, αλλά και πάλι είναι μια ακριβή χώρα διακοπών για τους ίδιους τους Έλληνες.

Πολύς κόσμος πλέον δεν μπορεί να πάει για καλαμαράκια σε μια ψαροταβέρνα, πόσο μάλλον για διακοπές σ’ ένα ελληνικό νησί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει