επι.. ΚΡΗΤΙΚΑ

231

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλη δύναμη! Μπαίνουμε δυναμικά στο καλοκαίρι με ζέστες και… φωτιές. Τι άλλη χρεία μαρτύρων θέλουμε;

ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ και ο κοροναϊός. Δύσκολα τα πράγματα από τότε που βγάλαμε τη μάσκα ειδικά στην Κρήτη.

ΚΑΙ ΜΕ την ευκαιρία: επειδή πολλά λέγονται, ουδέποτε καταργήθηκε η ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό, καθώς και στους εσωτερικούς χώρους. Εκείνο που καταργήθηκε είναι το διοικητικό πρόστιμο για μη χρήση μάσκας. Όλα τα υπόλοιπα είναι ή σκέτη άγνοια ή εκ του πονηρού.

ΜΕ ιλιγγιώδεις ρυθμούς κινείται η υποβολή αιτήσεων στο Power Pass, καθώς ξεπέρασαν τις 500.000 και το ενδιαφέρον είναι τεράστιο.

ΔΙΝΕΙ λεφτά αλά καρτ η κυβέρνηση σε βενζίνη και ενέργεια. Αλλά τι κάνει; Μάλλον μια τρύπα στο νερό!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση στα 312,67 ευρώ ανά μεγαβατώρα σημειώνει η τιμή του ρεύματος στην ελληνική αγορά σήμερα σύμφωνα με τα αποτελέσματα της χθεσινής προημερήσιας αγοράς του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

ΑΝΑΛΟΓΗ είναι η εικόνα και στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές. Ενδεικτικά η τιμή στη Γερμανία διαμορφώνεται στα 323,34 ευρώ, στη Γαλλία 383,14 ευρώ, στην Ιταλία 369,07 ευρώ, στην Αυστρία 343,94 ευρώ.

ΣΕΝΑΡΙΟ από τον Μπογδάνο: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ – Βαρουφάκης συγκυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή με ανοχή ΚΚΕ. Αυτό δουλεύουν στην Κουμουνδούρου. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με ΠΘ Κυριάκο στις δεύτερες εκλογές. Αυτό δουλεύουν στη ΝΔ -και εκεί οδηγούν τον ΠΘ οι πασόκοι σύμβουλοί του που του λένε ότι δήθεν έχει πιθανότητες αυτοδυναμίας.

ΤΙ θα γίνει από όλα αυτά; Σε όλα… θα πέσει μέσα!

ΓΙΑ ΟΛΑ φταίει ο Ζελένσκι που αντιστέκεται! Όπως θα έλεγε και ο Βουλαρινός Παραδώστε βρε Ουκρανοί τη χώρα σας στον Πούτιν να μπορεί ο Μητσάρας να έχει ανοικτό το ερκοντίσιον όλη μέρα και να πηγαίνει και στο περίπτερο της γειτονιάς με το αυτοκίνητο. Μην είστε τόσο γαϊδούρια!

ΕΦΥΓΕ δυστυχώς από τη ζωή στα 76 ο σπουδαίος ελληνιστής καθηγητής Peter Mackridge. «Όποτε έλεγα τη λέξη πατρίδα, σχεδόν δεν μπορούσα να συνεχίσω από τη συγκίνησή μου. Η πατρίδα είναι ωραία λέξη…» έλεγε.

Ο… Επικρητικός

Μπορεί επίσης να σας αρέσει