Ένοχος ο πατέρας που «πλακώθηκε» με τις κόρες του για το χαρτζιλίκι

603

Συνολική ποινή φυλάκισης 23 μηνών επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στον 54χρονο πατέρα για το επεισόδιο που είχε με τις κόρες του, 18 και 20 ετών αντίστοιχα, με αφορμή το χαρτζιλίκι τους και τις εξόδους τους.

Οι δύο κόρες κατέθεσαν κατά του πατέρα τους, κατηγορώντας τον ότι τις απείλησε, τις εξύβρισε και έριξε μπουνιά στη μία με αποτέλεσμα να επέμβει και η δεύτερη για να αποτρέψει τα χειρότερα για την αδελφή της.

Η πρώτη τον δάγκωσε με δύναμη στο χέρι για να τον αναγκάσει να την αφήσει, η άλλη τον κλότσησε με δύναμη. Και όλα αυτά μπροστά στη μητέρα τους, η οποία επίσης μπήκε στη μέση για να τους ξεχωρίσει, αλλά και στο μικρό παιδί της οικογένειας, ένα κοριτσάκι μόλις 6 ετών.

«Δεν θέλουμε να φθάσει η υπόθεση στα άκρα, θέλουμε όμως να γίνει μάθημα και να μην επαναληφθεί» είπαν οι δύο αδελφές, περιγράφοντας ότι η κατάσταση μέσα στο σπίτι έχει γίνει πια αφόρητη, με τις συνεχείς προστριβές.

Όπως είπαν, ζουν πέντε άνθρωποι σε ένα σπίτι 40 τ.μ. και υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, η συνύπαρξη τους είναι δύσκολη.

Ο 54χρονος τους τελευταίους μήνες είναι άνεργος και ζει από το ταμείο ανεργίας. Εργαζόταν ως διανομέας, όμως με την πανδημία σε συνδυασμό με κάποια ατυχήματα που είχε (έχει αναπηρία 48%) πλέον δεν έχει δουλειά. Αυτό έχει αλλάξει δραματικά την καθημερινότητα της οικογένειας που τα βγάζει δύσκολα πέρα.

Από την άλλη η μητέρα δεν είναι σε θέση να εργαστεί λόγω ψυχολογικών-ψυχιατρικών προβλημάτων, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, εξαιτίας των οποίων ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή. Η ίδια με δάκρυα στα μάτια είπε στο δικαστήριο ότι δεν είναι σε θέση να δουλέψει.

Οι κόρες ανέφεραν ότι ναι μεν κατανοούν την άσχημη οικονομική κατάσταση του πατέρα τους λόγω της ανεργίας, φροντίζουν ωστόσο να κάνουν ελάχιστα έξοδα ώστε να μπορούν να έχουν και εκείνες κάποιες εξόδους.

Ο πατέρας πάλι περιέγραψε μία κατάσταση με τις κόρες του να αντιδρούν, να είναι ανεξέλεγκτες, να μην τον σέβονται και να τον απαξιώνουν, αποκαλώντας τον «άχρηστο» και «σκατόψυχο».

Όπως υποστήριξε, όσο δούλευε 20 ώρες την ημέρα, τους παρείχε τα πάντα. Από παπούτσια 350 ευρώ μέχρι κινητά τελευταίας τεχνολογίας των 1000 ευρώ. «Δεν τους τα αγόραζα εγώ, εκείνες τα παράγγελναν και εγώ αναγκαζόμουν να τα πληρώσω», είπε στο δικαστήριο. Πλέον όμως δεν άντεχε άλλο και ζητά «διαζύγιο» από τις μεγάλες του κόρες, δηλαδή να φύγουν από το σπίτι.

Η ποινή των 23 μηνών που επιβλήθηκε στον 54χρονο πατέρα είναι με αναστολή, ενώ ο 54χρονος άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει