Αυστηρό μήνυμα Μακρόν στην Τουρκία

445

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν.

Με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ο Εμμανουέλ Μακρόν είχε συνάντηση στο Παρίσι χθες με το Γενικό Γραμματέα της συμμαχίας Γενς Στόλτεμπεργκ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της ευρωπαϊκής αμυντικής στρατηγικής στο πλαίσιο της Ατλαντικής Συμμαχίας, με τον Γάλλο πρόεδρο να τονίζει ότι η Τουρκία οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση της επί του θέματος.

Ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε τη στήριξη της Γαλλίας τόσο στο αίτημα της Φινλανδίας, όσο και στο αίτημα της Σουηδίας για ένταξη στην Ατλαντική Συμμαχία.

Όπως τόνισε ο Εμμανουέλ Μακρόν, πρόκειται για χώρες που έχουν σημαντικές αμυντικές ικανότητες, που εκτιμάται ότι μπορούν να συμβάλουν ιδιαίτερα στην ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρωατλαντική ζώνη.

Ο ίδιος επανέλαβε επίσης τη διαθεσιμότητα της Γαλλίας να εγγυηθεί  την ασφάλεια των δύο χωρών ως την ένταξή τους στη Συμμαχία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το Ουκρανικό, όπου διαπιστώθηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η στενή συνεργασία μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει