ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ: Υπεγράφη η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τον Σύλλογο εργαζομένων

Στην υπογραφή νέας τριετούς επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας προχώρησε χθες η Διοίκηση της Παγκρήτιας Τράπεζας με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων, μετά από δύο μήνες εποικοδομητικού διαλόγου.

Αντικείμενο της διαπραγμάτευσης αποτέλεσαν η οικονομική και επιδοματική πολιτική, αιτήματα κοινωνικού χαρακτήρα, με έμφαση στη στήριξη της οικογένειας, θέματα θεσμικά όπως η εκπαίδευση των εργαζομένων και η προστασία της απασχόλησης, καθώς και θέματα που αφορούν στην πρόληψη, την αντιμετώπιση και την καταπολέμηση κάθε μορφής συμπεριφοράς βίας και παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο.

«Με δεδομένο ότι η Παγκρήτια Τράπεζα εισέρχεται σε μια νέα φάση μετασχηματισμού και ανάπτυξης, η υπογραφή της νέας επιχειρησιακής σύμβασης αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς διασφαλίζει την εργασιακή ειρήνη, την ικανοποίηση των εργαζομένων, αλλά και τη δέσμευση και προσήλωσή τους στην κοινή προσπάθεια για την επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αντώνης Βαρθολομαίος ο οποίος ευχαριστώντας τους εκπροσώπους του Συλλόγου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον εποικοδομητικό διάλογο ο οποίος επέφερε και ένα καλό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις.

Η Διοίκηση επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία αναγνώρισε σχεδόν το σύνολο των κοινωνικού χαρακτήρα αιτημάτων, ενώ επιτεύχθηκε διμερής συμφωνία σε ότι αφορά τις αμοιβές και τα επιδόματα, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα και των δύο πλευρών.

Με την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής σύμβασης, η οποία θα έχει διάρκεια μέχρι το τέλος του 2024, επιβεβαιώνεται η διαχρονική επιδίωξη της διοίκησης της Παγκρήτιας για την παροχή ενός σύγχρονου και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος για όλους τους εργαζομένους, ενώ θεμελιώνεται μια ισχυρή βάση δημιουργικής συνέχειας και συνοχής, ενόψει της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της τράπεζας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει