Ο ρόλος του ανήλικου στη σπείρα των βίαιων ληστών

Οι ενήλικες χτυπούσαν με κλοτσιές και μπουνιές και ο ανήλικος φέρεται να ήταν εκείνος που κρατούσε το μαχαίρι και απειλούσε τα θύματα που στοχοποιούσαν τυχαία στο δρόμο τα μέλη της συμμορίας. Τα όσα περιγράφονται για τις ληστείες σε βάρος διερχόμενων συμπολιτών μας στο Ηράκλειο αποκαλύπτουν τη βιαιότητα με την οποία ενεργούσαν οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι προκαλούσαν τρόμο. Οι γονείς του ανήλικου εμφανίστηκαν σοκαρισμένοι χθες στα δικαστήρια Ηρακλείου, συναισθανόμενοι τη βαρύτητα των αποδιδόμενων πράξεων. Στους τρεις συλληφθέντες νεαρούς (συν τον τέταρτο που δεν έχει συλληφθεί) αποδίδονται κατηγορίες για ληστείες από κοινού, επικίνδυνη σωματική βλάβη, συμμορία, παράνομη κατοχή μαχαιριού (για τον ανήλικο) και έχουν παραπεμφθεί να απολογηθούν την Παρασκευή στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου δεν άργησαν να φθάσουν στα ίχνη τους αξιοποιώντας μαρτυρίες και βιντεοληπτικό υλικό. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ο χαρακτηριστικός θόρυβος της «πειραγμένης» εξάτμισης του οχήματος στο οποίο επέβαιναν και το έχει «πιάσει» κάμερα μια επίμαχη νύχτα, στην περιοχή των Πατελών.

Στη δικογραφία της Ασφάλειας Ηρακλείου περιλαμβάνονται τέσσερις ληστείες, κατά τις οποίες οι δράστες φέρονται να άσκησαν και σωματική βία στους παθόντες, με κλοτσιές και μπουνιές.

Πιο συγκεκριμένα:

-τα ξημερώματα της 21ης Μαρτίου, επί της οδού Γιάννη Κορνάρου, στο ύψος του χώρου στάθμευσης οχημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, σημειώθηκε ληστεία σε βάρος 19χρονου φοιτητή, από τον οποίο με την απειλή μαχαιριού απέσπασαν ένα κινητό τηλέφωνο και 20 ευρώ.

– τα ξημερώματα της 23ης Μαρτίου, επί της οδού Ελ Γκρέκο του δήμου Μαλεβιζίου, σημειώθηκε ληστεία σε βάρος 38χρονου Ηρακλειώτη υπό την απειλή μαχαιριού και με χτυπήματα με τα χέρια και τα πόδια σε διάφορα μέρη του σώματος του παθόντος. Άρπαξαν μία τσάντα ώμου που περιείχε 300 ευρώ.

-τα ξημερώματα της 29ης Μαρτίου, στη διασταύρωση των οδών Γερωνυμάκη και Μονής Πρεβέλης, στις Πατέλες Ηρακλείου, σημειώθηκε διπλή ληστεία σε βάρος ενός 22χρονου και ενός 23χρονου. Με τη χρήση βίας, τους έριξαν στο έδαφος, τους χτύπησαν σε κεφάλι και σώμα και άρπαξαν ό,τι είχαν πάνω τους.

Ως προς τον ανήλικο, φέρεται να έχει ομολογήσει και εμφανίζεται μετανιωμένος. Υποστηρίζεται ότι είχε παρασυρθεί από την παρέα με τους συγκατηγορούμενούς του και ότι ο πατέρας του είχε καταβάλει προσπάθειες να τον απομακρύνει από την επιρροή τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει