Στις 20 ή 21 Απριλίου η καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 200 ευρώ

Ο Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε χθες  στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών πως το έκτακτο Δώρο Πάσχα θα πληρωθεί στους ευάλωτους πολίτες στις 20 – 21 Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε οι πληρωμές της έκτακτης ενίσχυσης των 200 ευρώ θα γίνουν τη Μεγάλη Τέταρτη ή τη Μεγάλη Πέμπτη.

Σημειώνεται πως υπάρχουν 3 κατηγορίες δικαιούχων για τα 200 ευρώ:

  • 676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι
  • 166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα
  • 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες

Στην ένταση των κυβερνητικών προσπαθειών για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας στην αγορά εστίασε επίσης ο κ. Οικονόμου, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, καλώντας όλους τους παράγοντες να επιδείξουν την απαιτούμενη ευθύνη απέναντι στην κοινωνία.

“Εντείνονται οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας. Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς. Θα είμαστε αμείλικτοι.Έχουν επιβληθεί τις τελευταίες ημέρες νέα πρόστιμα ύψους 120.000 ευρώ σε μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης.

Καλούμε όλους να επιδείξουν την απαιτούμενη ευθύνη απέναντι στην κοινωνία. Οι συνέπειες του πολέμου δε σταματούν στα σύνορα των δύο χωρών. Στο τραπέζι υπάρχουν οι προτάσεις Μητσοτάκη.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η ραγδαία αύξηση στις τιμές ενέργειας καθιστά κρίσιμη μία κοινή ευρωπαϊκή στρατηγική…”, τόνισε ο κ. Οικονόμου και σημείωσε πως είναι απολύτως απαραίτητο να ληφθούν μέτρα στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, διαφορετικά το πλήγμα θα είναι σοβαρό και η Ευρώπη θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Λερναία Ύδρα του λαϊκισμού.

“Εάν η Ευρώπη δεν προχωρήσει στη λήψη μέτρων, η Ελλάδα θα πάρει πρόσθετες εθνικές παρεμβάσεις. Δεν θα αφήσουμε να μας ρουφήξει ένας νέος κύκλος φθοράς…”, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει