Νέο μακελειό στον σταθμό του τρένου

Με το όνομα της πόλης Κραματόρσκ της Ουκρανίας συνδέονται πλέον οι Ρωσικές φρικαλεότητες του πολέμου, με τον ρωσικό στρατό να επιτίθεται σε άμαχους που πάσχιζαν να εγκαταλείψουν τη χώρα με τρένο.

Τραγικός απολογισμός της απρόκλητης επίσης ήταν τουλάχιστον πενήντα νεκροί, ανάμεσα στους οποίους και πέντε παιδιά, αλλά και δεκάδες τραυματίες.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο υπολογισμό, οι νεκροί θα ξεπεράσουν κατά πολύ τους 50 μετά την ρωσική επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης που βρίσκεται στην ανατολική Ουκρανία. Τον απολογισμό των νεκρών έδωσε ο τοπικός κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο.

Σε μια διαδικτυακή ανάρτησή του είπε ότι στον νέο απολογισμό των νεκρών περιλαμβάνονται άνθρωποι που υπέκυψαν στα τραύματά τους μετά τη μεταφορά τους σε νοσοκομείο και σε ιατρικά κέντρα. Ανέφερε παράλληλα, ότι 98 τραυματίες νοσηλεύονται. Η επίθεση αυτή αποτελεί το νέο φρικτό πλήγμα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, μετά από τις φρικαλεότητες που καταγράφηκαν στην Boucha, οι οποίες προκάλεσαν διεθνή κατακραυγή.

Εδώ και ημέρες, Ουκρανοί και Δυτικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι ο ρωσικός στρατός βρισκόταν σε φάση ανασύνταξης των δυνάμεών του για να ξεκινήσει μια νέα επίθεση στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει