Κυκλοφοριακή αγωγή

Εκπαιδευτική δράση κυκλοφοριακής αγωγής πραγματοποιεί ο Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου και το Α.Τ. Φαιστού.

Η δράση πραγματοποιείται από τις 11 έως και τις 15 Απριλίου στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δημοτικού Διαμερίσματος Τυμπακίου και αφορά σε μαθητές των Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων δημοτικών σχολείων.

Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές του Δημοτικού θα συμμετέχουν στην εκπαιδευτική δράση κυκλοφοριακής αγωγής, «O κύριος ΚΟΚ στο Survivor».  Τη δράση μπορούν να παρακολουθήσουν οι μαθητές των Δ’, Ε’, Στ’ τάξεων απ’ όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, με υπεύθυνη για τον προγραμματισμό την αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Βασιλεία Αρμουτάκη.

Αστυνομικοί-τροχονόμοι θα βρίσκονται τις ημέρες αυτές στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο Τυμπάκι, υλοποιώντας τη σχετική δράση που έχει σχεδιάσει η Τροχαία Ηρακλείου σε συνεργασία με το Α.Τ. Φαιστού.

Σκοπός της δράσης είναι η εκμάθηση από τα νέα παιδιά των βασικών κανόνων συμπεριφοράς κατά την κυκλοφορία στους δρόμους να γίνει με έναν πιο διαδραστικό τρόπο και μέσα από βιωματικά παιχνίδια οι μαθητές να συνδυάσουν τη γνώση με την ψυχαγωγία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει