ΓΙΑ ΤΟΝ… ΑΖΟΦ: Χωρίς τέλος οι αντιδράσεις

Συνεχίστηκαν και χθες οι έντονες αντιδράσεις αναφορικά με την ομιλία Ζελέσνκι στη Βουλή, αλλά κυρίως με την παρέμβαση μελους του τάγματος Αζόφ.

Οι αιτιάσεις αναφορικά με τις ακροδεξιές και φασιστικές πεποιθήσεις του μέλους του τάγματος ήταν πολλαπλές, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής δεν κατάφερε να πείσει ισχυριζόμενος πως το μήνυμα έφθασε ηχογραφημένο δέκα λεπτά πριν από την αναπαραγωγή του και δεν ήταν γνωστό το περιεχόμενό του. Εκτός από τη Βουλή βέβαια και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, σημαντικές ευθύνες υπάρχουν και στο Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο αν και θεωρητικά δεν είχε εμπλοκή στην πρόσκληση και αναπαραγωγή του μηνύματος, πρακτικά ήταν υπεύθυνο για το «διπλωματικό» σκέλος της παρέμβασης, καθώς και για το περιεχόμενο, τη διάρκεια και τα μέλη που θα τοποθετηθούν.

Στο μεταξύ, υπήρξαν και έντονοι υποστηρικτές της ουκρανικής πλευράς και του Έλληνα πρωθυπουργού, σύμφωνα με τους οποίους το τάγμα του Αζόφ είναι πλέον ενταγμένο στον ουκρανικό στρατό και παρά το γεγονός πως μέσα του ασφαλώς ενυπάρχει μέρος μελών που ασπάζονται τους ναζί, η πλειοψηφία του αποτελείται από απλούς στρατιώτες που μάχονται υπέρ της ελευθερίας και κατά της εισβολής, χωρίς να συνδέονται με συγκεκριμένες κομματικές πεποιθήσεις.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάντως, Αλέξης Τσίπρας δεν φάνηκε να ενστερνίζεται αυτή την άποψη, αφού σε Tweet του ισχυρίζεται τα εξής:

«Η ομιλία μελών του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ στη Βουλή των Ελλήνων αποτελεί πρόκληση. Την απόλυτη ευθύνη φέρει ο πρωθυπουργός. Μίλησε για ιστορική ημέρα αλλά είναι ιστορική ντροπή. Η αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό είναι δεδομένη. Οι ναζί όμως δεν μπορεί να έχουν λόγο στη Βουλή».

Παρέμβαση μέσω Twitter έκανε και ο Ηλίας Κασιδιάρης λέγοντας τα εξής:

«Σήμερα απεδείχθη περίτρανα ποιοι είναι οι πραγματικοί ναζί, φασίστες και εχθροί της δημοκρατίας. Είναι η συμμορία του Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας».

Οι συνδέσεις αυτές οδήγησαν τη Νέα Δημοκρατία να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο και κατηγόρησε ότι ταυτίζεται με τις απόψεις Κασιδιάρη και κατά συνέπεια της ακροδεξιάς.

«Είναι προφανές από την αρχή της εισβολής ότι είναι με τον Πούτιν» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας, που δίνει στη δημοσιότητα τις σχετικές αναρτήσεις που έκαναν οι κ.κ. Τσίπρας και Κασιδιάρης μετά την ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Κάποιοι εφευρίσκουν διαρκώς δικαιολογίες και προσχήματα προκειμένου να κρύψουν αυτό που είναι προφανές από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία: ότι είναι με τον Πούτιν» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και προστίθεται:

«Η χθεσινή απουσία από τη Βουλή, ΚΚΕ, Ελληνικής Λύσης, ΜεΡΑ25 και η παρουσία-απουσία του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε καθαρά σε όλους ποιοι είναι με το μέρος εκείνων που υπερασπίζονται τη χώρα τους και ποιοι είναι με τον εισβολέα και δεν βγάζουν μιλιά για τις δολοφονίες αμάχων, τις φρικαλεότητες, την καταστροφή».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει