ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ: Στα εργοτάξια της ΔΕΥΑΗ Λαμπρινός και Βουρεξάκης

Στα εργοτάξια του εμβληματικού έργου της ΔΕΥΑΗ που άρχισε να υλοποιείται βρέθηκαν χθες ο δήμαρχος Β.Λαμπρινός με τον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης Γ.Βουρεξάκη, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να δουν την εξέλιξη των εργασιών.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν τις περιοχές Κορώνη Μαγαρά και Νέα Αλικαρνασσό, από όπου έχει ξεκινήσει η μεγάλη παρέμβαση αντικατάστασης και επέκτασης του δικτύου ύδρευσης, συνολικού μήκους περίπου 150 χιλιομέτρων.  Η ολοκλήρωση του έργου αυτού θα δώσει οριστικά και αμετάκλητα τέλος στα ντεπόζιτα όπως έχει ξεκαθαρίσει η δημοτική Αρχή, που αξιολογεί ότι σηματοδοτείται το πιο καθοριστικό βήμα για την επιστροφή στη βρύση.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ  Στα εργοτάξια της ΔΕΥΑΗ  Λαμπρινός και Βουρεξάκης Το εμβληματικό έργο αντικατάστασης του παλαιού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου έχει ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο και αυτή τη στιγμή εξελίσσεται σε δύο μέτωπα, δηλαδή στις περιοχές Κορώνη Μαγαρά και Αλικαρνασσού, ενώ γίνεται προετοιμασία για την έναρξη εργασιών και στα δυτικά προάστεια. Συνολικά το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση και επέκταση του δικτύου ύδρευσης συνολικού μήκους περίπου 150 χιλιομέτρων στις περιοχές Κορώνη Μαγαρά, Αγ. Αικατερίνη, Δημοκρατίας – Κηπούπολη, Αλικαρνασσό, Αγ. Ιωάννη και δυτικά προάστεια (Τρεις Βαγιές, Σταυρωμένος, Λίντο).

Προβλέπει ακόμα την προμήθεια και τοποθέτηση 20.000 υδρομέτρων (ασύρματης μετάδοσης δεδομένων) με ενσωματωμένη διάταξη καταγραφής και επικοινωνίας, τα οποία θα δίνουν τη δυνατότητα αποστολής μετρήσεων ακριβείας στον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου. Το έργο, επίσης, περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση του συστήματος τηλεμέτρησης των υδρομέτρων που θα επιτρέψει στη Δ.Ε.Υ.Α.Η. να λαμβάνει, να διαχειρίζεται και να αποθηκεύει τις μετρήσεις. Η χρηματοδότηση του έργου καλύπτεται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Στην τελική ευθεία η υδροδότηση των ψηλών σημείων της πόλης από το φράγμα Αποσελέμη

Ο δήμαρχος κ. Λαμπρινός επισκέφθηκε χθες και την περιοχή της Φορτέτσας όπου βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης το έργο ενίσχυσης της δεξαμενής Δ6, προκειμένου να υδροδοτούνται σωστά οι ψηλές περιοχές της πόλης (Φορτέτσα, Αγ, Ιωάννης, Μεσαμπελιές) αξιοποιώντας τα δίκτυα που έχουν κατασκευαστεί στις αντίστοιχες περιοχές, σύμφωνα με την εγκεκριμένη οριστική μελέτη.

Ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός έχει τοποθετηθεί, το έργο των δικτύων έχει ολοκληρωθεί  και αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να γίνουν οι τελικές συνδέσεις με τον αγωγό από το φράγμα Αποσελέμη για να λειτουργήσει.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι επίκειται η έναρξη του έργου της ΔΕΥΑΗ που αφορά στην  κατασκευή δικτύων ομβρίων μήκους περίπου  13 χιλιομέτρων,  στις περιοχές Κορώνη Μαγαρά, παπά Πέτρου Γαβαλά, Κηπούπολης, Αλικαρνασσού, Αγ. Ιωάννη, Αγ. Τριάδας για την αντιμετώπιση σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων. Τα νέα δίκτυα στις προαναφερόμενες περιοχές θα είναι άμεσα λειτουργικά.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ  Στα εργοτάξια της ΔΕΥΑΗ  Λαμπρινός και Βουρεξάκης Αμέσως μετά την επίσκεψη στα έργα, ο δήμαρχος δήλωσε: «Το έργο της αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου είναι ένα από τα σημαντικότερα που έχουν γίνει ποτέ στο Ηράκλειο. Ευελπιστούμε πως όταν ολοκληρωθεί, μαζί με τα συνοδά έργα τα οποία υλοποιεί και σχεδιάζει η ΔΕΥΑΗ, το διαχρονικό πρόβλημα της ύδρευσης της πόλεως θα επιλυθεί οριστικά. Θέλω να συγχαρώ τη διοίκηση της Επιχείρησης, διότι σε δυσμενείς συνθήκες, κάνει πολύ καλή δουλειά και προχωρά έργα, όπως αυτό της αντικατάστασης του δικτύου αλλά και το πολύ σημαντικό έργο της ενίσχυσης της δεξαμενής στη Φορτέτσα, που θα βελτιώσουν ουσιαστικά την καθημερινότητα των δημοτών».

ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ  Στα εργοτάξια της ΔΕΥΑΗ  Λαμπρινός και Βουρεξάκης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει