ΓΕΡΩΝΥΜΑΚΕΙΟ: Μαθήματα σε κοντέινερ και νοτισμένες αίθουσες

Στοιβαγμένοι σε κοντέινερ και αίθουσες χωρίς πυρασφάλεια και ηχομόνωση που όποτε βρέχει γεμίζουν νερά, κάνουν μάθημα τα παιδιά του Γερωνυμάκειου Δημοτικού (24ο & 31ο Δημοτικά σχολεία Ηρακλείου).

Ο βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε αναφορά στα αρμόδια Υπουργεία την επιστολή των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων, με την οποία ζητά την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που ανέκυψαν μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Με την επιστολή, επισημαίνεται ότι μετά τον σεισμό, το κεντρικό κτήριο των 24ου και 31ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου, κρίθηκε ακατάλληλο και στατικά ανεπαρκές, με αποτέλεσμα οι λοιπές αίθουσες του σχολείου να μην επαρκούν για να καλύψουν την λειτουργία όλων των τάξεων.

Επιπλέον -μεταξύ άλλων- τονίζεται ότι  αυτή τη στιγμή 300 παιδιά είναι στοιβαγμένα σε κοντέινερ και αίθουσες, οι οποίες δεν πληρούν τις προδιαγραφές για σχολικές αίθουσες και συγκεκριμένα είναι χωρίς πυρασφάλεια, χωρίς ηχομόνωση ενώ όποτε βρέχει γεμίζουν νερά.

Την ίδια ώρα, τα παιδιά στερούνται του μαθήματος της πληροφορικής, καθώς δεν υπάρχει αίθουσα για να στεγαστούν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ενώ οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν έδρα για τα πράγματά τους, αφού δεν χωράει μέσα στα κοντέινερ.

Οι διευθύνσεις των σχολείων καθώς και οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων έχουν υποβάλει εγγράφως και ηλεκτρονικώς αιτήματα για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων και εύλογα ζητούν τη συνδρομή της Πολιτείας, προκειμένου να υλοποιηθούν τα αυτονόητα για την εκπαίδευση των παιδιών, προκειμένου να μην βρίσκονται σε μειονεκτική και επισφαλή θέση, τόσο όσον αφορά την εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και όσον αφορά τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής εντός του σχολικού συγκροτήματος.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει