ΣΤΙΣ 100.000 ΕΥΡΩ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΖΗΜΙΑ: Εμπρησμός-μυστήριο σε αποθήκες με γεωργικά εφόδια και μηχανήματα

-Μισθωμένες από μοναστήρι τις είχαν δύο αδέρφια γεωπόνοι

Τις 100 χιλιάδες ευρώ αγγίζει η ζημιά που προκλήθηκε μετά από εμπρησμό σε δύο αποθήκες με γεωργικά και άλλα εφόδια, ιδιοκτησίας δυο γεωπόνων,  πριν από λίγες ημέρες σε περιοχή έξω από το Ηράκλειο.

Πρόκειται για μια υπόθεση που αποκαλύπτει η «Π», για την οποία υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από την Αστυνομία όσο και από την Πυροσβεστική, αν και οι έρευνες μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να φέρνουν αποτελέσματα.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η ολοσχερής καταστροφή των δύο επαγγελματικών  χώρων όπου βρίσκονταν πολλά αγροτικά μηχανήματα, εξαρτήματα, δίχτυα κ.ά οφείλεται σε εμπρηστική ενέργεια που είχε στόχο και τις δύο αποθήκες. Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ που ενημερώθηκαν σχετικώς τόνισαν ότι οι δύο αποθήκες που βρίσκονται σε περιοχή του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων «λαμπάδιασαν» ταυτόχρονα.

Το περιστατικό έγινε στις 28 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ, και δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση από την αρμόδια υπηρεσία που διερευνά το περιστατικό. Οι πληροφορίες της «Π» από έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι οι δύο χώροι που καταστράφηκαν βρίσκονται σε αμπελώνες που ανήκουν στην Ιερά Μονή Επανωσήφη και τις ενοικιάζουν δύο επιχειρηματίες – γεωπόνοι με χρόνια μίσθωση.

Από την προσεκτική έρευνα που έγινε από τις Αρχές προέκυψε ότι ο δράστης ή οι δράστες έφτασαν στις αποθήκες αυτές, αφού προηγουμένως προκάλεσαν ζημιά (έκοψαν) την εξωτερική περίφραξη των αμπελώνων. Στη συνέχεια φέρονται να παραβίασαν τις εισόδους των δύο αποθηκών, να έριξαν πολύ μεγάλη ποσότητα εύφλεκτο υγρό και να έβαλαν φωτιά. Αστυνομική πηγή που ενημερώθηκε άτυπα είπε στην «Π» ότι ο στόχος ήταν και οι δύο αποθήκες και δεν επεκτάθηκε η φωτιά από τον ένα χώρο στον άλλο. «Κι αυτό διότι η κατασκευή τους δεν θα επέτρεπε την εύκολη επέκταση της φωτιάς. Στις αποθήκες η φωτιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα και δύσκολα να κρύβεται μόνο ένα άτομο».

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης τονίζουν ότι τα άτομα τα οποία νοικιάζουν τις  δυο αποθήκες δεν έχουν απασχολήσει ποτέ τις Αρχές και χαρακτηρίζονται ως σοβαροί επαγγελματίες. Οι ίδιοι διατηρούν και επιχείρηση με αγροτικά είδη σε περιοχή λίγο έξω από το Ηράκλειο.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, ρωτήθηκαν εάν έχουν διαφορές με κανέναν ή ένα έχουν απειληθεί κατά το παρελθόν και φέρονται να απάντησαν αρνητικά. Το γεγονός ότι δεν έχουν διαφορές δυσκολεύει το έργο της Πυροσβεστικής και του ανακριτικού γραφείου της Υπηρεσίας που προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος σε μια δύσκολη για να εξιχνιαστεί υπόθεση.

Και σε αυτή την περίπτωση οι προσπάθειες επικεντρώνονται στον εντοπισμό μαρτυριών αλλά και καμερών που ίσως δώσουν κάποια εκμεταλλεύσιμα στοιχεία. Σε πρώτη φάση ερευνάται εάν οι ιδιοκτήτες έχουν επαγγελματικές διαφορές, κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να υπάρχει μέχρι στιγμής.

Να σημειωθεί ότι, όπως υπογραμμίζουν οι πληροφορίες, οι αποθήκες δεν ήταν ασφαλισμένες. Και πέρα από τη μεγάλη ζημιά, ένα ακόμη πρόβλημα αφορά στο  γεγονός ότι τα υλικά και τα μηχανήματα που καταστράφηκαν ήταν απαραίτητα για την καλλιέργεια και η αντικατάστασή τους δεν είναι εύκολη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει