Παρουσιάζονται «Η Κοκκινοσταλίτσα» και «Το Πεφταστεράκι»

ΔΥΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΦΡΑΓΚΙΑΔΟΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ

Τα δυο παραμύθια της Αφροδίτης Φραγκιαδουλάκη, «Κοκκινοσταλίτσα» και «Το Πεφταστεράκι», σε εικονογράφηση της Κατερίνας Χονδρομπίλα από τις εκδόσεις 24 Γράμματα, παρουσιάζονται την Παρασκευή αυτή στις 7 το βράδυ, στο καφέ Distillers, στη Δημοκρατίας 55.

Δυο ιδιαίτερα βιβλία που αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο πως η κουλτούρα της δωρεάς και της έγνοιας για τον συνάνθρωπο μπορεί να γίνει κτήμα των παιδιών.

ΔΥΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΦΡΑΓΚΙΑΔΟΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ Παρουσιάζονται «Η Κοκκινοσταλίτσα» και «Το Πεφταστεράκι» Η Κοκκινοσταλίτσα και το Πεφταστεράκι, όπως αναφέρει η γιατρός και ερευνήτρια Ειρήνη Γεργιανάκη, είναι ό,τι πιο τρυφερό έχει γραφτεί για την εθελοντική αιμοδοσία και τα αιματολογικά παιδικά νοσήματα, αντίστοιχα.

Για γονείς, εκπαιδευτικούς, αιμοδότες και όσους θέλουν να μιλήσουν στα παιδιά με δυο παραμύθια που αγγίζουν τις πιο ευαίσθητες χορδές μικρών και μεγάλων!

Η γλώσσα των παιδιών είναι η πιο άμεσα παγκόσμια κατανοητή γλώσσα,  λέει η Φωτεινή Φερετζάκη που θα τα παρουσιάσει  στην εκδήλωση της Παρασκευής. Πρέπει πρώτα να αφεθούμε στη γοητεία της αφήγησης, η φαντασία μας να μαζέψει όλα τα σκόρπια όνειρα, για να μεταμορφώσουμε το παραμύθι σε ζητούμενο.

Τα παραμύθια είναι γραπτά όνειρα και τα όνειρα προσωπικά παραμύθια.

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Αιμοδοτών ΑιματοΚρήτης στηρίζει την προσπάθεια έχοντας «υιοθετήσει» την Κοκκινοσταλίτσα και θα παρευρίσκεται στην ξεχωριστή βραδιά. Χαιρετισμό θα απευθύνει η διοικητική διευθύντρια του ΠΑΓΝΗ κ. Βασιλική Γιανναδάκη. Χορηγοί είναι γνωστές τοπικές επιχειρήσεις. Τα πνευματικά δικαιώματα από το Πεφταστεράκι έχουν γίνει δωρεά στην Παιδαιματολογική του ΠΑΓΝΗ. Το παραμύθι τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει